Boek
Nederlands

Bergtochten in de Zwitserse Alpen

Bergtochten in de Zwitserse Alpen

In de reeks:
In deze gids worden de Zwitserse Alpen uitvoerig en afwisselend beschreven. In het eerste deel staan de Alpen zelf centraal. Hierbij vormt de relatie met bergwandelen steeds het uitgangspunt.
Het tweede deel vormt de eigenlijke kern van het boek: hierin worden 34 bergtochten beschreven, waarvan 24 dagtochten en 10 meerdaagse tochten (variërend van 4 tot 10 dagen), verspreid door de gehele Zw
Titel
Bergtochten in de Zwitserse Alpen
Auteur
Jolanda Linschooten
Taal
Nederlands
Editie
3
Uitgever
Haarlem: Gottmer/Becht, 2011 | Andere uitgaves
328 p. : ill.
ISBN
9789025750381 (paperback)

Besprekingen

Een uitgebreide beschrijving van (meerdaagse) bergtochten in de Zwitserse Alpen. De eerste zeven hoofdstukken gaan over de Zwitserse Alpen als bergwereld met flora en fauna. Hoofdstuk 8 biedt een praktische uitleg van de tochtbeschrijvingen en een overzicht van alle 34 bergtochten. In het laatste hoofdstuk komt het belangrijkste aan bod: de tochten zelf. Elke tocht is voorzien van een pictogrammenkader, kaartje, hoogteprofiel en een zeer leesbare sfeerbeschrijving. Hierdoor en door de aantrekkelijke opmaak met mooie kleurenfoto's een inspirerend boek voor de ervaren bergwandelaar om een tocht te plannen. Met register.

Over Jolanda Linschooten

Jolanda Linschooten (Leiden 25 april 1966) is een Nederlandse beroepsavonturier en ultraloopster, schrijfster en fotograaf.

Levensloop

Linschooten studeerde pedagogiek en gaf jarenlang les in het Speciaal onderwijs. In 2000 gaf ze haar vaste baan op voor het bestaan als avonturier. Sindsdien schrijft en fotografeert ze voor reis- en buitensportbladen, schrijft boeken en buitensportgidsen en geeft lezingen. Als atlete is ze actief bij ultralopen. Ze werd onder meer Nederlands Kampioen 100 km op de weg in 2011.

De expedities van Linschooten gaan meestal te voet, op ski’s of per kano door de wildernissen van Noord-Europa, Canada en Alaska.

Enkele opmerkelijk tochten en expedities:

  • 1997 - Trans Alaska 1500 km van noord naar zuid door Alaska per mountainbike, te voet en per kano
  • 2006 - Solo-doorsteek te voet over IJsland
  • 2007 - Oversteek op ski’s van de Groenlandse ijskap als eerste Nederla…Lees verder op Wikipedia