Boek
Engels

Noah Barleywater runs away : a fairytale

John Boyne (auteur), Oliver Jeffers (illustrator)

Noah Barleywater runs away : a fairytale

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Een 8-jarige jongen is van huis weggelopen en stuit in een dorp op een vreemde speelgoedwinkel.
Onderwerp
Weglopen
Extra onderwerp
Sprookjes
Titel
Noah Barleywater runs away : a fairytale
Auteur
John Boyne
Illustrator
Oliver Jeffers
Taal
Engels
Uitgever
Oxford: Fickling, 2010
221 p. : ill.
ISBN
9780385619097 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

Noah is 8 jaar en heeft nog nooit iets belangrijks gedaan. Daarom loopt hij van huis weg. Hij loopt door een bos en in een dorp stuit hij op een speelgoedwinkel. Hij maakt kennis met de oude man die daar woont en ze sluiten vriendschap. De oude man vertelt hem over zijn leven. Sprookjesachtige vertelling vol fantasievolle elementen, zoals de boom die zijn appels niet kwijt wil, sprekende dieren en het kleine winkeltje dat enorm veel inhoud blijkt te hebben. De vriendschap tussen de oude man en Noah en hun verhalen over de band met hun eigen vader is hartverwarmend. Doelgroep is de native speaker uit de bovenbouw basisschool (elf, twaalf jaar), maar ook leerlingen uit de onderbouw voortgezet onderwijs (twaalf tot vijftien jaar) kunnen genieten van deze fraaie vertelling. Het taalgebruik in dit bijzondere boek is niet moeilijk, de hoofdstukken zijn meestal kort. Leuk zijn de tussengevoegde kindertekeningen met bijgaande tekst in een kinderhandschrift. Ook de typografie op voor en achter…Lees verder

Over John Boyne

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Barry O'Donovan

John Boyne (Dublin, 30 april 1971) is een Ierse schrijver en journalist. Boyne studeerde aan de Universiteit van Dublin en de Universiteit van Norwich waar hij de Curtis Brown Prijs won. Tijdens zijn tijd in Dublin werd zijn eerste werk gepubliceerd. Om in zijn onderhoud te voorzien werkte hij overdag in de boekhandelketen Waterstone's, terwijl hij tot laat in de avonden aan zijn boeken werkte.

John Boyne heeft in totaal tien romans geschreven voor volwassenen en vijf romans voor kinderen. Zijn boeken zijn in 48 talen uitgegeven.

Zijn bekendste boek De jongen in de gestreepte pyjama werd een bestseller. Wereldwijd zijn er meer dan 6 miljoen exemplaren van verkocht. Het boek is inmiddels verfilmd (The Boy in the Striped Pyjamas), en kwam in Nederland in januari 2009 in de bioscopen.

In november 2008 verscheen de Nederlandse vertaling van Mutiny on the Bounty, getiteld De Scheepsjongen. Het vertelt het verhaal van de reis van he…Lees verder op Wikipedia

Suggesties