E-boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De scheepsjongen

John Boyne (auteur), Carla Benink (vertaler)
'Een duizelingwekkende krachttoer (_) Dit is een opmerkelijk en overtuigend verteld verhaal.' The Irish Times 'Een prachtig, sfeervol tijdsbeeld. Door nauwgezet onderzoek en groot vakmanschap slaagt Boyne erin om niet alleen de belangrijkste personages tot leven te brengen, maar ook de geluiden, geuren en het tumultueuze leven aan boord (_) Dit is verhalen vertellen op het hoogste niveau.' The Mi
Titel
De scheepsjongen
Auteur
John Boyne
Vertaler
Carla Benink
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The Mutiny on the Bounty
Uitgever
Amsterdam: Arena, 2010
482 p.
ISBN
9789460922565

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Over John Boyne

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Barry O'Donovan

John Boyne (Dublin, 30 april 1971) is een Ierse schrijver en journalist. Boyne studeerde aan de Universiteit van Dublin en de Universiteit van Norwich waar hij de Curtis Brown Prijs won. Tijdens zijn tijd in Dublin werd zijn eerste werk gepubliceerd. Om in zijn onderhoud te voorzien werkte hij overdag in de boekhandelketen Waterstone's, terwijl hij tot laat in de avonden aan zijn boeken werkte.

John Boyne heeft in totaal tien romans geschreven voor volwassenen en vijf romans voor kinderen. Zijn boeken zijn in 48 talen uitgegeven.

Zijn bekendste boek De jongen in de gestreepte pyjama werd een bestseller. Wereldwijd zijn er meer dan 6 miljoen exemplaren van verkocht. Het boek is inmiddels verfilmd (The Boy in the Striped Pyjamas), en kwam in Nederland in januari 2009 in de bioscopen.

In november 2008 verscheen de Nederlandse vertaling van Mutiny on the Bounty, getiteld De Scheepsjongen. Het vertelt het verhaal van de reis van he…Lees verder op Wikipedia

Suggesties