Boek
Nederlands

Het dubbeldikke voorleesboek van Dikkie Dik

Jet Boeke (auteur), Arthur Van Norden (auteur)
+1
Het dubbeldikke voorleesboek van Dikkie Dik
×
Het dubbeldikke voorleesboek van Dikkie Dik Het dubbeldikke voorleesboek van Dikkie Dik

Het dubbeldikke voorleesboek van Dikkie Dik

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Bundeling van 30 verhalen over de ondernemende poes Dikkie Dik. Elk verhaal wordt vormgegeven door middel van grote gekaderde illustraties met daaronder één of enkele regel(s) tekst. De verhalen spelen zich af dicht bij de leefwereld van jonge kleuters. Met dvd met 24 verhaaltjes en 12 raadspelletjes.
Onderwerp
Katten
Titel
Het dubbeldikke voorleesboek van Dikkie Dik / idee en ill. Jet Boeke ; tekst Arthur van Norden
Auteur
Jet Boeke Arthur Van Norden
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2011
187 p. : ill. + dvd-video
ISBN
9789025746780 (hardback)

Besprekingen

Het dubbeldikke voorleesboek van Dikkie Dik

Deze kanjer van een voorleesboek over Dikkie Dik en zijn vriendjes bevat dertig verhaaltjes. Op de eerste dubbele pagina staat er een inhoudstafel met een kleine afbeelding van elk verhaaltje waartussen je kind eventueel een keuze kan maken. Zo kan je peuter na een tijdje zelf zijn favoriete verhaaltje aanduiden aan de hand van de mini afbeelding. De verhaaltjes aanprijzen hoeft niet meer. De vormgeving is soner, maar super en elk verhaaltje neemt een zestal pagina in beslag. De inhoud blijft eenvoudig, grappig en herkenbaar voor jonge kinderen. Er hoort een dvd bij met 24 geanimeerde verhaaltjes en twaalf raadspelletjes. Je kan zelfs meespelen met Dikkie Dik op de Iphone of Ipad - kijk nu in de appstore.

Over Jet Boeke

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Jet Boeke (Wageningen, 28 oktober 1948) is een Nederlandse illustrator die vooral bekend is geworden met haar tekeningen van de rode kater Dikkie Dik. Deze verhalen worden regelmatig voorgelezen in het kinderprogramma Sesamstraat. De verhalen over Dikkie Dik zijn met name gericht op peuters.

Levensloop

Na haar eindexamen middelbare meisjesschool ging Boeke naar Amsterdam, waar ze was toegelaten tot de Rietveldacademie. Aanvankelijk wilde ze industrieel vormgever of edelsmid worden, maar op advies van een leraar koos ze uiteindelijk voor de richting grafische vormgeving.

Toen haar opleiding was afgerond reisde ze twee jaar door Noord- en Zuid-Amerika. In New York leerde zij een illustrator kennen die animatiefilmpjes voor Sesame Street maakte. Zo kwam ze voor het eerst met het programma in contact. Teruggekomen in Nederland bleek dat er een Nederlandse versie van Sesamstraat in voorbereiding was. Zij bood haar diensten a…Lees verder op Wikipedia

Suggesties