E-boek
Nederlands

Een duister afdalen : roman

Jesmyn Ward (auteur), Marian Van der Ster (vertaler)
Een jonge vrouw, die door haar vader als slaaf wordt verkocht, vindt tijdens een zware voettocht van North Carolina naar Louisiana troost in herinneringen aan haar moeder en verhalen over haar grootmoeder.
Titel
Een duister afdalen : roman
Auteur
Jesmyn Ward
Vertaler
Marian Van der Ster
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Let us descend
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Atlas Contact, 2023
1 digitaal bestand
ISBN
9789025475369

Andere formaten:

Besprekingen

Een historische roman over slavernij in Amerika, familie, het leven als zwarte vrouw en cultureel en spiritueel erfgoed. Het verhaal volgt Annis, de dochter van een plantagehouder en zijn tot slaaf gemaakte huishoudster. Na verkocht te zijn door haar vader, maakt ze een zware tocht van North Carolina, via de slavenmarkt van New Orleans, naar Louisiana. Onderweg wordt ze getroost door herinneringen aan haar moeder en verhalen over haar grootmoeder de krijger. Gaandeweg stelt ze zich steeds meer open voor de wereld van de geesten van haar voormoeders. Meeslepend en dicht op de huid geschreven. Geschikt voor een brede tot literaire lezersgroep. Jesmyn Ward (Berkeley, 1977) is een wereldberoemde Amerikaanse academisch docent, romanschrijver en autobiograaf. Ze is de eerste vrouw en eerste schrijver van kleur aan wie de National Book Award twee keer is toegekend. Verder won ze onder andere de Library of Congress Prize for American Fiction en een MacArthur ‘Genius Grant’ Award. Eerder vers…Lees verder

Over Jesmyn Ward

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Jesmimi

Jesmyn Ward (Berkeley (Californië), 1977) is een Amerikaans romanschrijfster.

Ward won in 2011 de National Book Award voor fictie en in 2012 een Alex Award met haar tweede roman Salvage the Bones. Het is een verhaal over familiale liefde en gemeenschap, dat zich afspeelt in de tien dagen voorafgaand aan de orkaan Katrina, de dag van de cycloon zelf, en de dag erna.

In 2017 won Ward een tweede National Book Award voor fictie voor Sing, Unburied, Sing (in het Nederlands verschenen met de titel Het lied van de geesten). In hetzelfde jaar kreeg zij een MacArthur Fellowship, de zogeheten 'genius grant'.

Jesmyn Ward is een voormalig Stegner fellow aan de Stanford-universiteit en Grisham writer in residence aan de Universiteit van Mississippi. Haar drie romans en haar memoir Men We Reaped zijn allemaal gesitueerd in de staat Mississippi, in de streek waar ze opgroeide. Ward is professor creatief schrijven aan Tulane University in N…Lees verder op Wikipedia