Boek
Spaans

Así empieza lo malo

Javier Marías (auteur)

Así empieza lo malo

Genre:
Een cineast geeft zijn assistent de opdracht de verhouding tussen zijn vrouw en een mannelijke vriend in de gaten te houden.
Extra onderwerp
verlangens, Vergiffenis, wraak
Titel
Así empieza lo malo
Auteur
Javier Marías
Taal
Spaans
Uitgever
Madrid: Alfaguara, 2014
534 p. : ill.
ISBN
9788420416274 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

Het is 1980, vijf jaar na de dood van Franco. Spanje geniet met volle teugen van de moderniseringsroes. In dit klimaat speelt het verhaal rond filmregisseur Eduardo Muriel en zijn vrouw Beatriz Noguera zich af. Juan de Vere, Muriel's jonge assistent, is er getuige van dat Muriel zijn vrouw vanwege een incident uit het verleden categorisch afwijst. Wat heeft zij hem aangedaan? Dat is de ene vraag die De Vere bezighoudt. De andere vraag betreft de ruim middelbare dokter Jorge Van Vechten, die De Vere in opdracht van Muriel bespioneert. Ook hij heeft een schimmig verleden. Net als in romans als 'Een hart zo blank' en 'De verliefden' bewijst Javier Marías opnieuw dat hij niet meer dan een dunne verhaallijn nodig heeft om diep in de menselijke ziel te snijden en dat zijn schrijverschap zijn gelijke niet kent in Spanje.

Over Javier Marías

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Mr. Tickle

Javier Marías Franco (Madrid, 20 september 1951) is een Spaans schrijver, vertaler en columnist. Met zijn trilogie Tu rostro mañana (Jouw gezicht morgen), waaraan hij vijf jaar werkte (2002-2007) kreeg hij wereldroem en zijn naam valt regelmatig als kanshebber op de Nobelprijs voor Literatuur. De Duitse criticus Marcel Reich-Ranicki noemde Marias een van de belangrijkste levende schrijvers van deze tijd. Zijn roman Los enamoramientos (De verliefden) uit 2011 was in Nederland een bestseller.

Biografie

Javier Marías komt uit een kunstzinnige familie: zijn broers zijn kunsthistoricus, musicus en kunstcriticus. Hij is de vierde van vijf zonen van de Spaanse filosoof Julian Marías (1914-2005) en de schrijfster Dolores Franco Manera (1912-1977). Zijn vader, die ten tijde van het Franco-regime republikeinse sympathieën koesterde, werd door een jeugdvriend aangegeven bij de Franquisten en belandde in de ge…Lees verder op Wikipedia