Boek
Nederlands

Mijn groot woordjesboek

Jan Maillard (auteur)

Mijn groot woordjesboek

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Wat zie je allemaal op de boerderij, en het schoolplein van Bumba en zijn vriendjes? En hoe kan Bumba zich verkleden met carnaval en welke muziekinstrumenten ken je? Groot formaat, hardkartonnen aanwijsprentenboek met felgekleurde illustraties en zoekopdrachten, ingedeeld op thema. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Woorden leren
Titel
Mijn groot woordjesboek
Auteur
Jan Maillard
Taal
Nederlands
Uitgever
Schelle: Studio 100, [2018]
[22] p. : ill.
ISBN
9789462773103 (hardback)

Besprekingen

Zeer groot formaat, hardkartonnen aanwijsboek over clowntje Bumba, bekend van televisie, uitgebreide merchandising en een succesvolle theatershow. De opbouw is helder en uitnodigend. Elke pagina heeft een andere felle kleur als ondergrond, een grote illustratie in het midden waarin het thema van de pagina staat gedrukt: opstaan, de badkamer, op reis, naar school, fruit; zo zijn er twintig thema’s die eindigen met avond en naar bed. Boven aan de pagina is een beschrijving van de situatie in een enkele zin, daaronder staan op een rij zes details die in de tekeningen gezocht moeten worden. Het zijn allemaal voor peuters bekende voorwerpen, dieren of vriendjes van Bumba. Als extra zoekopdracht staan onderaan nog eens vijf voorwerpen in een wisselend gekleurd kader, met de vraag wat je nog meer kunt vinden in de winkel, in het circus, enz. Alle voorwerpen staan zonder lidwoord vermeld. De op peuters gerichte illustraties zijn in de bekende felle, primaire kleuren ingekleurd en zwart omlijn…Lees verder

Over Jan Maillard

Jan Maillard (1960) is een Vlaams programmamaker. Hij begon begin jaren tachtig als poppenmaker en scenograaf. Later combineerde hij dit met scenario en regie.

Hij deelt de artistieke leiding van Theater Froe Froe met broer Marc Maillard en creëerde producties als Roodkapje (2001) en Aliceke (2005). Theater Froe Froe won de Vlaamse Cultuurprijs voor Jeugdtheater in 2006.

Jan Maillard is de geestelijk vader van Bumba. Hij verkocht zijn creatie aan Studio 100 die het vrolijke clowntje in productie bracht.

Voor televisie bedacht hij eerder al De grote boze wolf show, die te zien was op Ketnet.

De grote boze wolf show en Bumba werden allebei bekroond met de prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor beste jeugdprogramma én laureaat van de Kinderkast-televisieprijzen in Nederland en de Prix de jeunesse in Frankrijk.

Meer bekende poppen van zijn hand komen voor in De (v)liegende doos (van Bart Peeters),…Lees verder op Wikipedia