Boek
Nederlands

Koken met Nellie & Cezar : recepten voor en door kleuters

Ingrid Godon (illustrator), Nele Noors (medewerker)

Koken met Nellie & Cezar : recepten voor en door kleuters

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Samen met Nellie en Cezar maak je hotdogmummies of griezelslierten. Vier recepten voor elk jaargetijde worden stapsgewijs uitgelegd. Met kleurentekeningen en -foto's. Vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.
Onderwerp
Kinderkookboeken
Titel
Koken met Nellie & Cezar : recepten voor en door kleuters
Illustrator
Ingrid Godon
Medewerker
Nele Noors
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Averbode: Averbode, 2011
[36] p. : ill.
ISBN
9789031732128 (hardback)

Besprekingen

Koken met Nellie en Cezar en met jou. De twee figuurtjes (een muis en een kikker) zijn bekend van de vele prentenboeken en de gelijknamige tv-serie. Deze uitgave bevat recepten voor zestien overheerlijke gerechten: voorgerechten, soepjes, desserts en hapjes. Voor in het boek is een inleiding te vinden met uitleg over de symbolen die bij de gerechten terug te vinden zijn (moeilijkheidsgraad, bereidingstijd, tijdsduur in de koelkast, hoeveelheid). De recepten zijn verdeeld in herfst-, winter-, lente- en zomerrecepten. Bij elk seizoen zijn vier passende gerechten ondergebracht. Wat denk je van herfstachtige hotdogmummies of heksencakejes? Hoe klinkt het zomerse regenboogslaatje, de smoelpannenkoek of het fruitijsje jou in de oren? Elk recept staat op een dubbelpagina met foto’s van de benodigde ingrediënten, illustraties van de benodigde hulpmaterialen en een (niet omkaderde) foto van het eindresultaat. Ieder gerecht wordt door Nellie of Cezar in korte tekst en kleine foto uitgelegd. Er …Lees verder

Over Ingrid Godon

Ingrid Godon (Wilrijk, 29 augustus 1958) is een Belgische illustrator van kinderboeken.

Leven

Godon heeft geen echte opleiding illustreren gehad. Ze volgde een opleiding etalage aan de Stedelijke voor Schone Kunsten in Lier. Haar leraar, Rik van den Brande (zelf illustrator), stimuleerde haar om in de richting van illustreren verder te gaan.

Werk

Godon begon in 1981 met werken voor schoolboeken en -tijdschriften zoals Dopido. Naar eigen zeggen heeft ze daar het vak geleerd. Ze bleef dit werk ongeveer 20 jaar lang doen. Na een tijdje wilde ze echter meer en kreeg ze geleidelijk aan steeds meer opdrachten voor kinderboeken. Het bekendst is ze ondertussen met haar Nellie & Cezar-boekjes, waar ook tekenfilms van gemaakt zijn.

In 2000 verscheen Wachten op matroos, waarvan Godon het verhaal bedacht had en illustreerde en waar André Sollie de tekst bij schreef. Dit boek beteken…Lees verder op Wikipedia