Daisy
Nederlands

Eindelijk vakantie! : de beste vakantieverhalen

Inge De Bie (auteur), Annemarie Bon (auteur), Stefan Boonen (auteur)
+1
Eindelijk vakantie! : de beste vakantieverhalen
×
Eindelijk vakantie! : de beste vakantieverhalen Eindelijk vakantie! : de beste vakantieverhalen

Eindelijk vakantie! : de beste vakantieverhalen

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Elf verhalen en zeven gedichten over spannende, gekke en bijzondere vakanties, van de achtertuin tot in Frankrijk. Zelf lezen vanaf ca. 9 jaar. voorlezen vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Vakantie
Extra onderwerp
luisterboeken
Titel
Eindelijk vakantie! : de beste vakantieverhalen / verhalen van Inge de Bie, Annemarie Bon, Stefan Boonen ... [et al.]
Auteur
Inge De Bie Annemarie Bon 1954- Stefan Boonen
Verteller
Bernadette Van den Broeck  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2009
1 cd
Speelduur
2:07:00
Aantekening
Stem: Vrouw Vlaamse stem

Besprekingen

Elf verhalen en zeven gedichten van bekende jeugdboekenauteurs als Annemarie Bon, Mieke van Hooft en Marianne Busser & Ron Schröder, en iets minder bekende als Inge de Bie of Sabine de Vos. De bijdragen lijken speciaal geschreven te zijn voor deze uitgave. In de verhalen zit alles wat bij vakantie hoort: spanning en lol, maar ook verveling en het vooruitzicht van een hele lange warme autorit door Frankrijk. Die autorit eindigt in het verhaal van Mirjam Mous overigens in autopech en een vakantie in de achtertuin. Opvallend veel verhalen gaan trouwens over kinderen die kamperen in de achtertuin of over kinderen die niet op een lijn zitten met hun ouders als het om de vakantiebestemming gaat. Niet alle verhalen zijn even begrijpelijk of geslaagd, de gedichten wel. Tosca Menten schreef het meest fantasierijke verhaal: over een koffer die Daan vertelt voor welke spullen hij wel en geen plaats heeft. De speelse illustraties in wit, zwart en grijs maken het boek tot een geheel. Om voor te le…Lees verder

Eindelijk vakantie!

Deze verhalenbundel bevat verhalen over vakantie, afgewisseld met gedichten die eveneens over vakantie gaan. De afzonderlijk te lezen verhalen zijn van de hand van verschillende auteurs. De verhalen gaan over logeren, kamperen, met het vliegtuig op reis, wat met de huisdieren, op kamp, enzovoort. Deze verhalen kunnen zowel voorgelezen als zelf gelezen worden. De vaak humoristische zwart-witte illustraties van Natascha Stenvert maken het boek af. Ze bevatten pittige details en zijn af en toe met een tikkeltje humor getekend. Het ene verhaal boeit meer dan het andere maar de taal is telkens mooi en eenvoudig. Er is zelfs een dagboekje bij van een meisje op toneelkamp. De verhalen op zich zijn niet te lang. Vooraan in het boek vind je een inhoudstafel met de verschillende verhalen en achteraan vind je meer informatie over de illustrator en de afzonderlijke auteurs. De verzorgde lay-out en dito kaft maken er een mooi geheel van.

Suggesties