Boek
Spaans

La mano de Fátima

In het zuiden van Spanje in de tweede helft van de zestiende eeuw is een man het kind van twee godsdiensten: de officie͏̈le (het christendom) en de onderdrukte (de islam).
Extra onderwerp
HIS
Titel
La mano de Fátima
Auteur
Ildefonso Falcones
Taal
Spaans
Uitgever
Barcelona: Grijalbo, 2009
954 p.
ISBN
9788425343544 (hardback)

Andere talen:

Besprekingen

Ildefonso Falcones schreef met zijn debuutroman 'De kathedraal van de zee' (2006) een wereldwijde bestseller. In deze vuistdikke roman bevestigt hij zijn reputatie van vaardige schrijver van spannende, goed gedocumenteerde historische romans. Plaats van handeling is het zuiden van Spanje in de tweede helft van de zestiende eeuw. Hoofdpersoon is Hernando Ruiz, ook wel Ibn Hamid genaamd. Zoals deze dubbele naam al aangeeft is hij het kind van twee godsdiensten: de officiële (het christendom) en de onderdrukte (de islam). In beide vindt hij vrienden en vijanden, in beide vindt hij een geliefde. De wrede betrekkingen tussen beide godsdienstige groeperingen worden minutieus beschreven. Falcones heeft sowieso veel oog voor het detail, waardoor de lezer helemaal wordt ondergedompeld in een periode uit de Spaanse geschiedenis waarin de samenleving officieel maar één godsdienst kende maar in de praktijk nog altijd multicultureel was. Gebonden; normale druk.

Over Ildefonso Falcones

Ildefonso Falcones de Sierra (Barcelona, 1959) is een Spaans advocaat en auteur.

Falcones werkt in Barcelona als advocaat en leidt daar zijn eigen kantoor. Naast zijn dagelijkse werkzaamheden schreef hij in vier jaar tijd zijn debuutroman, De Kathedraal van de Zee. Dit is een historische roman die zich in de middeleeuwen in Barcelona afspeelt tegen de achtergrond van de bouw van de Santa María del Mar.

Sinds de verschijning van het boek, eind 2006, zijn er in Spanje meer dan twee miljoen exemplaren van verkocht. Intussen is het boek in allerlei talen vertaald en in meer dan 30 landen verschenen.

Werk

  • 2007: De Kathedraal van de Zee (orig.: La Catedral del Mar)
  • 2009: De Hand van Fatima (orig.: La Mano de Fatima)
  • 2014: Koningin op blote voeten (orig.: La Reina Descalza (2013))
  • 2017: De erfgenamen (orig.: Los herederos de la tierra (201…Lees verder op Wikipedia