Boek Nederlands

Katarina Kietelkous

Guy De Troyer (auteur), Marjolein Pottie (illustrator)

Katarina Kietelkous

Guy De Troyer (auteur), Marjolein Pottie (illustrator)
  • Vanaf 3-5 jaar
Katarina Kietelkous kietelt elke nacht een kind wakker met een veer, totdat de kinderen daar een stokje voor steken. Prentenboek met fantasievolle tekeningen in heldere kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Heksen Kietelen
Titel
Katarina Kietelkous / tekst Guy de Troyer en Marjolein Pottie ; prenten Marjolein Pottie
Auteur
Guy De Troyer
Illustrator
Marjolein Pottie
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2000
[36] p. : ill.
ISBN
90-76680-05-1

Ook in de collectie als:

Boek: Nederlands
Daisy: Nederlands

Besprekingen

Elke nacht trekt Katarina Kietelkous door de stad en kietelt ze een kind wakker. De kinderen verzinnen van alles om Katarina het kietelen te verhinderen. De een trekt laarzen met 22 knopen aan, de ander legt een boze wolf voor zijn bed, een derde smeert zijn kamer vol lijm, maar Katarina is hen steeds te slim af. Elk kind wordt met een mooi veertje wakker gekieteld. De kinderen besluiten om Katarina een koekje van eigen deeg te geven. Ze sluipen naar haar huisje, vlakbij een reuzenberg van veertjes, en kietelen Katarina het bed uit. Deze belooft om de kinderen nooit meer te kietelen en alle kaalgeplukte vogels hun veertjes terug te geven. Een leuk gegeven, het einde vind ik nogal abrupt en absurd. Marjolein Pottie brengt het verhaal op haar eigen, typische wijze in beeld. Ze gebruikt slechts twee à drie basiskleuren (rood, blauw, groen in allerlei varianten), zowel voor de figuren op de voorgrond als voor de achtergrond. Een effen donkerblauwe achtergrond werd ook voor het tekstgedeel…Lees verder
Een grappig fantasieverhaal over Katarina Kietelkous die elke nacht een kind wakker kietelt met een veer. De kinderen verzinnen een plan; ze laten Katarina stoppen, met als gevolg dat er nu allemaal vreemde vogels rondvliegen. Een vlot, humoristisch verteld verhaal in de t.t. Eenvoudige zinnen, een schreefloos fantasielettertype, niet altijd duidelijk. De tekst staat in witte letters op een donkerblauwe achtergrond aan de linkerkant, een passende illustratie staat paginagroot rechts. Het zijn expressieve, helder gekleurde schilderijtjes. Ze zijn aantrekkelijk, origineel en komisch: dieptewerking, weinig details, de figuren zijn voorzien van zwarte contouren in krijt. De techniek is plakkaat/acrylverf. Het geheel is eigentijds en aangepast aan de wereld van het jonge kind. Het boek ziet er verzorgd uit en heeft een harde, matglanzende kaft voorzien van gekleurde letters en een klein plaatje. De binnenzijde van de kaft is voorzien van een decoratie van gekleurde veertjes. Vanaf ca. 4 jaar.