Boek
Nederlands

Wat knap, klein wit visje!

+1
Wat knap, klein wit visje!
×
Wat knap, klein wit visje! Wat knap, klein wit visje!

Wat knap, klein wit visje!

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Klein wit visje is erg onder de indruk van alle dingen die zijn vriendjes kunnen: Inktvis kan inkt spuwen en Kwalletje kan licht geven. Maar ook hij kan iets bijzonders! Prentenboek met kleurrijke collages op een zwarte achtergrond. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Titel
Wat knap, klein wit visje!
Auteur
Guido Van Genechten
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2016
[18] p. : ill.
ISBN
9789044828993 (hardback)

Besprekingen

Dit grote vierkante prentenboek vormt het zesde deel in de serie over Klein Wit Visje, een grappig bolvormig innemend visje dat met zijn vriendjes Krab, Schildpad, Kwalletje, Zee-egel, Zeester, Inktvis en Zeeslang in de donkere zee woont. Zijn vriendjes kunnen allemaal iets bijzonders. Elke dubbele pagina bestaat uit een grote prent waarop een zeedier zijn talent aan klein wit visje laat zien. Zo kan Krab zeegras afknippen met zijn scharen, Schildpad kan iets zwaars dragen op zijn sterke schild, Kwalletje kan lichtgeven, enz. Klein wit visje kijkt verbaasd naar alle vaardigheden, die hij zelf niet heeft. Maar tot slot blijkt, dat ook hij iets heel bijzonders kan, en nu kijken zijn vriendjes vol bewondering naar hem. Alle pagina’s zijn pikzwart. Met verschillende technieken, o.a. collage, zijn daarop de eenvoudige felgekleurde dierfiguren weergegeven. De simpel geschreven korte tekst met herhaling ondersteunt de mooie illustraties. Het genoemde talent van het betreffende zeedier is daa…Lees verder

Wat knap, klein wit visje!

Sinds het eerste boek over 'Klein Wit Visje' verscheen in 2004 is het dappere visje uitgegroeid tot een van de populairste kinderboekenfiguren voor heel jonge kinderen. En dat is terecht. Telkens opnieuw slaagt Van Genechten erin om zijn ‘boodschap’ zo te verpakken dat peuters die meteen snappen. Sterker nog, vanaf de eerste prent kunnen ze meeleven met de dieren van de zee die de illustrator vorm geeft. In dit boek contrasteert de ontgoocheling van Klein Wit visje levendig met de trots van de andere dieren die hem laten zien wat ze zo goed kunnen. Krab kan zeegras afknippen met zijn scharen, schildpad kan een zware kei op zijn rug dragen en zee-egel maakt zomaar eventjes zeven koprollen na elkaar. In de laatste zin hoor je zee-egel ook rollen in de klanken. Klein Wit Visje kan niets van dat alles, maar dan laat zeeslang hem ontdekken wat hij het beste kan. Meteen stralen alle dieren, Klein Wit Visje nog het meest. De felle kleuren van Visjes vrienden komen extra tot hun recht tege…Lees verder

Over Guido Van Genechten

Guido Van Genechten (Mol, 19 augustus 1957) is een Vlaamse auteur en illustrator. Guido Van Genechten is wereldwijd bekend met zijn prentenboeken.

In 1995 verscheen In het donker het eerste in een inmiddels omvangrijke reeks prentenboeken voor peuters en kleuters. Het bekendste figuurtje door hem ontworpen is waarschijnlijk het konijntje met het slap oortje Rikki.

Guido Van Genechten studeerde typografie en werkte jarenlang in de grafische sector, waar hij vooral bezig was met lay-out en montage. Intussen volgde hij lessen tekenen, schilderen, grafiek en fotografie aan de kunstacademie van Mol.

Zijn prentenboeken verschenen in vele talen. In 2010 is zijn prentenboek Wiebelbillenboogie prentenboek van het jaar 2010 en staat centraal in de Nationale Voorleesdagen.

Bibliografie

Kijk je mee

  • Tamme beestjes (Clavis)
  • Wilde beestjes (Clavis)

Max