Boek
Nederlands

Mag ik eens in je luier kijken?

+1
Mag ik eens in je luier kijken?
×
Mag ik eens in je luier kijken? Mag ik eens in je luier kijken?

Mag ik eens in je luier kijken?

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Muisje is erg nieuwsgierig. Hij wil overal in kijken, zelfs in de luiers van zijn vriendjes. Prentenboek met grote, zwartomlijnde kleurentekeningen tegen een witte achtergrond. Vanaf ca. 2 jaar.
Titel
Mag ik eens in je luier kijken?
Auteur
Guido Van Genechten
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2021 | Andere uitgaven
[26] p. : ill.
ISBN
9789044810127 (hardback)
Andere talen:

Besprekingen

Illustrator scoort opnieuw

De Molse illustrator Guido van ­Genechten boekt weer een internationaal succes met zijn nieuwste kinderboek. Dit keer pakt hij uit met het flapjesboek Mag ik eens in je ­luier ­kijken.

De eerste druk verscheen wereldwijd in tien taalgebieden op 75.000 exemplaren. Het boek telt 32 pagina's, kost 14,95 euro en is bestemd voor kinderen vanaf 2,5 jaar.

Het boek gaat over een nieuwsgierig muisje dat in de luiertjes van zijn vriendjes kijkt. Kinderen kijken mee door de luierflapjes op te trekken. Iedereen wil uiteindelijk ook in de luier van het muisje kijken. Die is natuurlijk leeg, want het muisje gaat flink op het potje.

Het boek is dus geschikt als hulpmiddel bij de zindelijksheidstraining van kinderen. Maar daarnaast is het ook een leuk voorlees- en kijkboek.

Het is niet voor het eerst dat werk van Guido van Genechten hoge ogen gooit. Hij verkoopt al meer dan tien jaar honderdduizenden boeken over heel de wereld.


Molse illustrator scoort met flapjesboeken

De Molse illustrator Guido van Genechten heeft drie nieuwe boeken uit. Het boek 'Mag ik eens in je luier kijken?' verscheen al in tien talen.

Guido van Genechten scoort opnieuw een internationaal succes met zijn vernieuwende kinderboeken. Vorig jaar vierde de Molse illustrator nog zijn tienjarig jubileum. Het nieuwe flapjesboek Mag ik eens in je luier kijken? verscheen in de eerste uitgave al meteen in een oplage van 75.000 exemplaren in tien talen. Ook twee andere van zijn nieuwe boeken, Wie? en Wie is de kleinste zijn een internationaal succes.

In het prentenboek Mag ik eens in je luier kijken? kijkt een nieuwsgierig muisje in de luiertjes van zijn vriendjes. Uiteraard zijn de luiers leeg, want het is de bedoeling dat muisjes en ook kinderen op de pot gaan. Het boek is bedoeld om kinderen wat zindelijkheid bij te brengen of om gewoon voor te lezen. In het prentenboek Wie? moeten kinderen raden welke dieren op elkaar lijken en in het prentenboek Wie is de kleinste? laat van Genechten zien dat groot zijn leuk is, maar dat klein zijn ook speciaal is. Deze stelling resulteert in een grappig verhaal waarin er telkens …Lees verder

In dit boek combineert prentenboekenmaker Guido van Genechten een aantal erg leuke vondsten. Zijn aantrekkelijke peuterdiertjes met hun grote, onschuldige ogen dragen hier allemaal luiers, waarin we via een flapje kunnen kijken. Boekjes over op het potje leren gaan, zijn er in grote getale, maar de illustrator bedacht hier toch wel een vrij origineel concept. Het hoofdpersonage Muisje is, net zoals vele kleuters die hun omgeving ontdekken, ontzettend nieuwsgierig. Zijn drang om overal in en onder te willen kijken gaat echter heel ver. Zo wil hij ook weten wat er precies in de luiers van zijn vriendjes zit, en wil hij hun "hoopjes" nauwkeurig bestuderen. Dus vraagt hij zonder blikken of blozen aan Haasje, Geitje, Hondje, Koetje, Paardje en Varkentje om in hun luiers te laten kijken, waarbij kleuters kunnen meekijken door het flapje op te lichten. Muisje geeft ook nog eens smakelijke commentaren op wat hij ziet: "eentje met een puntje", "een hele hoop kleine zwarte"... Uiteindelijk moet…Lees verder
Muisje - zelf met een grote luier om - wil, nieuwsgierig als hij is, graag in de luiers van de andere dieren kijken. Haasje, Geitje, Hondje, Koetje, Paardje, Varkentje: iedereen moet er aan geloven. De lezer kijkt mee, want alle luiers (voor zowel meisje als jongen wit met roze hartjes) bestaan uit een neerklapflapje. Maar wat zit er in de luier van Muisje zelf? Niet wat zij verwachten! Plezier verzekerd met dit prentenboek van bijna vierkant formaat. De vraag 'Mag ik eens in je luier kijken' komt met een aantal kleine variaties steeds terug. De groot opgezette, zacht gekleurde dieren, met zwarte lijnen tegen een overwegend witte achtergrond, komen duidelijk over, ook door hun ronde, sprekende ogen. De inhoud van elke luier is anders. Behalve verrassing, leert de peuter iets over verschillende soorten uitwerpselen die vaak ook nog geteld kunnen worden. Bruikbare en erg leuke uitgave over zindelijkheid voor peuters vanaf ca. 2 jaar.

Mag ik eens in je luier kijken?

Muisje is zeer nieuwsgierig. Hij wil alles onderzoeken en overal in kijken. Muisje kijkt in elk gaatje, holletje of flesje. Op een dag vraagt hij zelfs elk dier dat hij tegenkomt of hij in diens luier mag kijken. Elk soort dier heeft een ander soort drol, hoopje of keutel in zijn of haar luier liggen. De dieren zijn verbaasd dat Muisje zo nieuwsgierig is. Daarom vragen ze aan Muisje om eens in zijn luier te mogen kijken. Pech, Muisjes luier is leeg. Hoe doet Muisje dat? Eenvoudig verhaal van Guido van Genechten voor jonge kinderen die aan zindelijkheidstraining toe zijn. Het boek heeft grote, vrij grappige illustraties mét flapjes. Het is een thema dat kinderen uitermate boeit natuurlijk maar qua humorgehalte kan het boek toch niet tippen aan 'Over een kleine mol ...'

Over Guido Van Genechten

Guido Van Genechten (Mol, 19 augustus 1957) is een Vlaamse auteur en illustrator. Guido Van Genechten is wereldwijd bekend met zijn prentenboeken.

In 1995 verscheen In het donker het eerste in een inmiddels omvangrijke reeks prentenboeken voor peuters en kleuters. Het bekendste figuurtje door hem ontworpen is waarschijnlijk het konijntje met het slap oortje Rikki.

Guido Van Genechten studeerde typografie en werkte jarenlang in de grafische sector, waar hij vooral bezig was met lay-out en montage. Intussen volgde hij lessen tekenen, schilderen, grafiek en fotografie aan de kunstacademie van Mol.

Zijn prentenboeken verschenen in vele talen. In 2010 is zijn prentenboek Wiebelbillenboogie prentenboek van het jaar 2010 en staat centraal in de Nationale Voorleesdagen.

Bibliografie

Kijk je mee

  • Tamme beestjes (Clavis)
  • Wilde beestjes (Clavis)

Max