Boek
Nederlands

Klein wit visje weet al heel veel

Klein wit visje weet al heel veel

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Klein wit visje laat zien wat hij allemaal al weet. Hij kent alle kleuren van de regenboog, hij kan tellen tot tien en hij zwemt voor, boven, achter of onder zijn mama. En hij voelt zich soms boos of verdrietig, maar ook blij of trots. Groot prentenboek met kleurrijke collages op een zwarte achtergrond. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Titel
Klein wit visje weet al heel veel / tekst en illustraties Guido Van Genechten
Auteur
Guido Van Genechten
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2022 | Andere uitgaves
[72] p. : ill.
ISBN
9789044838558 (hardback)

Besprekingen

Groot, educatief prentenboek over kleuren, tellen tot en met tien, tegenstellingen en voorzetsels, over papa's en over wat het bekende kleine witte visje zelf allemaal al kan. Het geheel speelt zich af in zee en dieren zoals zeesterren, slakken en zeepaardjes vertolken er speels hun rol. De illustraties beslaan enkele en dubbele pagina's. De diertjes zijn groot weergegeven, elk in één specifieke primaire of secundaire kleur met daarbinnen afgeleide tonen; het contrast met de merendeels zwarte achtergrond is fascinerend. De illustraties zijn gemaakt in een collagestijl met gebruik van gemengde technieken zoals frottage, krassen en verwassen. Een enkele tekstregel is opgenomen binnen de prenten; regelmatig worden vragen gesteld aan de 'lezer'. Enigszins ongelukkig gekozen zijn: 'Wie lacht zijn tandjes bloot?' (een schildpad heeft geen tanden meer) en: 'Krabbetje zwaait naar jou' (maar maakt geen oogcontact). Zeer bruikbaar deel uit de serie over Klein wit visje; fraai interactief prente…Lees verder

Over Guido Van Genechten

Guido Van Genechten (Mol, 19 augustus 1957) is een Vlaamse auteur en illustrator. Guido Van Genechten is wereldwijd bekend met zijn prentenboeken.

In 1995 verscheen In het donker het eerste in een inmiddels omvangrijke reeks prentenboeken voor peuters en kleuters. Het bekendste figuurtje door hem ontworpen is waarschijnlijk het konijntje met het slap oortje Rikki.

Guido Van Genechten studeerde typografie en werkte jarenlang in de grafische sector, waar hij vooral bezig was met lay-out en montage. Intussen volgde hij lessen tekenen, schilderen, grafiek en fotografie aan de kunstacademie van Mol.

Zijn prentenboeken verschenen in vele talen. In 2010 is zijn prentenboek Wiebelbillenboogie prentenboek van het jaar 2010 en staat centraal in de Nationale Voorleesdagen.

Bibliografie

Kijk je mee

  • Tamme beestjes (Clavis)
  • Wilde beestjes (Clavis)

Max