Boek
Pools

Kangurek nie chce dorosnac

Kangurek nie chce dorosnac

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Kleine Kangaroe vindt het zo knus en veilig in de buidel van haar moeder, dat ze geen zin heeft de wijde wereld in te gaan. Hardkartonnen prentenboek met paginagrote, sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Kangurek nie chce dorosnac
Auteur
Guido Van Genechten
Taal
Pools
Oorspr. taal
Nederlands
Oorspr. titel
Kleine kangoeroe
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2021
[28] p. : ill.
ISBN
9789044846034 (hardback)

Besprekingen

Kleine Kangoeroe (Kangurek in het Pools) heeft het heel goed naar haar zin in de buidel van haar moeder, maar ze wordt steeds groter en haar moeder vindt dat het tijd wordt dat ze de wijde wereld in gaat. Moeder Kangoeroe laat zien hoe mooi die wereld buiten haar buidel is, maar Kleine Kangoeroe vindt het fladderen van vlinders niets, vindt olifanten maar stom en het zwieren van apen kan haar ook niet bekoren. De giraffen die hard kunnen rennen, vindt ze al aantrekkelijker en als ze een andere Kangoeroe ziet springen, wil ze dat ook en springt uit de buidel. Prentenboek in royaal formaat met sfeervolle kleurrijke illustraties die twee pagina’s beslaan en zodoende steeds duidelijk een fragment van het verhaal weergegeven. Het thema van het loslaten van de veilige situatie bij moeder is goed uitgewerkt. Het verhaal is, met een door de herhaling goed gedoseerde spanningsboog, gedegen opgebouwd en leent zich dankzij een vlotte stijl uitstekend voor voorlezen. De kleurige illustraties in g…Lees verder

Over Guido Van Genechten

Guido Van Genechten (Mol, 19 augustus 1957) is een Vlaamse auteur en illustrator. Guido Van Genechten is wereldwijd bekend met zijn prentenboeken.

In 1995 verscheen In het donker het eerste in een inmiddels omvangrijke reeks prentenboeken voor peuters en kleuters. Het bekendste figuurtje door hem ontworpen is waarschijnlijk het konijntje met het slap oortje Rikki.

Guido Van Genechten studeerde typografie en werkte jarenlang in de grafische sector, waar hij vooral bezig was met lay-out en montage. Intussen volgde hij lessen tekenen, schilderen, grafiek en fotografie aan de kunstacademie van Mol.

Zijn prentenboeken verschenen in vele talen. In 2010 is zijn prentenboek Wiebelbillenboogie prentenboek van het jaar 2010 en staat centraal in de Nationale Voorleesdagen.

Bibliografie

Kijk je mee

  • Tamme beestjes (Clavis)
  • Wilde beestjes (Clavis)

Max