De wiebelbillenboogie

+1
De wiebelbillenboogie
×
De wiebelbillenboogie De wiebelbillenboogie

De wiebelbillenboogie

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Als mama olifant gaat werken, past papa olifant op de kinderen. Ze maken er een gezellige, doldwaze dag van en leren zelfs een nieuwe dans
Onderwerp
Ouders
Titel
De wiebelbillenboogie / tekst en illustraties Guido Van Genechten
Auteur
Guido Van Genechten
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2023 | Andere uitgaven
[26] p. : ill.
ISBN
9789044852905 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

Nieuw prentenboek voor Guido van Genechten

Mol

Vorig jaar werd het prentenboek Kleine Kangoeroe van Guido van Genechten verkozen tot Prentenboek van het Jaar in Nederland. Er werden meer dan 30.000 exemplaren verkocht van het boek gericht aan alle mama's.

«Hoog tijd om nu eens een boek te maken met papa in de hoofdrol», dacht de tekenaar. Het resultaat ligt nu in de boekhandel: 'De wiebelbillenboogie'. In dit grappige prentenboek, met in de hoofdrol olifanten, toont Guido van Genechten dat papa's net zo goed op hun kinderen kunnen passen als mama's. Maar wel op hun manier. Foto Vanderveken (JAM)


Dit hardkartonnen boek heeft een familie olifant als hoofdpersonage. Op de eerste pagina zien we mama olifant die naar haar werk vertrekt. Ze is gekleed in een mantelpakje, terwijl vader olifant zijn vrouw in zijn pyjama uitzwaait. Papa blijft bij de twee olifantenkinderen. Ze gaan samen stoeien en de kinderen worden hoog in de lucht gegooid. Daarna spelen ze indiaantje en hebben een mooie tent gemaakt. Ze roosteren een banaan boven een vuurtje. Vervolgens gaan ze lekker met z’n drieën in bad. Met zijn slurf spuit papa zijn kinderen helemaal nat. Daarna gaan ze de wiebelbillenboogie dansen. Papa zingt het lied en iedereen laat zijn billen flink wiebelen. Tenslotte komt mama thuis, ze schrikt van de bende. Maar papa is heel lief voor zijn vrouw en zegt ga maar even lekker zitten, en dan danst haar gezin speciaal voor haar de billenboogie. Mama moet er hard om lachen. De illustraties zijn met eenvoudige lijnvoering gemaakt. Er zijn heldere kleuren gebruikt. De illustraties zijn fris en …Lees verder

De wiebelbillenboogie

Als mama soms eens weg moet, voor haar werk of zo, dan gebeurt het dat papa moet oppassen. In het geval van de twee olifantenbroertjes uit dit verhaal draait het uit op enkele spetterende uurtjes. Als apotheose leert papa hen de wiebelbillenboogie dansen. Maar als mama thuiskomt, kan ze eerst niet lachen als ze ziet wat een bende ze ervan gemaakt hebben. Gelukkig kunnen ze haar sussen met een demonstratie van de wiebelbillenboogie. Dit is een bijzonder grappig papa-boek, helemaal op maat van driejarigen. De illustraties zijn heel expressief. Alleen al het idee van olifanten die dansen en wiebelen met hun billen is al hilarisch. Het boek kan niet anders dan een hele familie of een hele kleuterklas aan het wiebelbillenboogieën te zetten.

Over Guido Van Genechten

Guido Van Genechten (Mol, 19 augustus 1957) is een Vlaamse auteur en illustrator. Guido Van Genechten is wereldwijd bekend met zijn prentenboeken.

In 1995 verscheen In het donker het eerste in een inmiddels omvangrijke reeks prentenboeken voor peuters en kleuters. Het bekendste figuurtje door hem ontworpen is waarschijnlijk het konijntje met het slap oortje Rikki.

Guido Van Genechten studeerde typografie en werkte jarenlang in de grafische sector, waar hij vooral bezig was met lay-out en montage. Intussen volgde hij lessen tekenen, schilderen, grafiek en fotografie aan de kunstacademie van Mol.

Zijn prentenboeken verschenen in vele talen. In 2010 is zijn prentenboek Wiebelbillenboogie prentenboek van het jaar 2010 en staat centraal in de Nationale Voorleesdagen.

Bibliografie

Kijk je mee

  • Tamme beestjes (Clavis)
  • Wilde beestjes (Clavis)

Max