Boek
Nederlands

Ben jij ooit naar een neuzenfeest geweest?

+1
Ben jij ooit naar een neuzenfeest geweest?
×
Ben jij ooit naar een neuzenfeest geweest? Ben jij ooit naar een neuzenfeest geweest?

Ben jij ooit naar een neuzenfeest geweest?

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Een jongetje wil graag naar het neuzenfeest. Maar heeft hij wel een feestneus? Prentenboek met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Feestjes bouwen
Titel
Ben jij ooit naar een neuzenfeest geweest?
Auteur
Guido Van Genechten
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2014
[28] p. : ill.
ISBN
9789044822380 (hardback)

Besprekingen

Er is een neuzenfeest en iedereen mag komen. Een klein jongetje is nog nooit op zo’n feest geweest. Wel op een hoedjesfeest, toeterfeest, pannenkoekenfeest en pyjamafeest. Hij heeft de attributen van die feesten bewaard en wil daarmee naar het neuzenfeest. 'Mag ik zo mee?' vraagt hij steeds wanneer hij die attributen laat zien. Maar dat kan natuurlijk niet. Het is een neuzenfeest en daar hoort een feestneus bij. Hij maakt er zelf een en kan nu ook naar het neuzenfeest. Daar heeft iedereen een prachtneus en je kunt er lekkere dingen eten en drinken. Net als op zijn vorige feesten. Vrolijk prentenboek dat aansluit bij het Kinderboekenweekthema van 2014. De kleurrijke illustraties stralen veel plezier uit, vooral de laatste waar iedereen geniet van het feest. Ze beslaan een dubbele pagina en vullen de goed voorleesbare tekst aan. Door de steeds terugkerende vraag kun je kinderen bij het verhaal blijven betrekken en biedt het aanknopingspunten om over het thema te praten. Op het omslag st…Lees verder

Ben jij ooit naar een neuzenfeest geweest?

Iedereen in de buurt ontvangt een uitnodiging om deel te nemen aan het neuzenfeest. Een jongetje is eerder al naar een hoedjesfeest, een toeterfeest, en een pannenkoekenfeest geweest. Hij weet perfect hoe je je best kleedt voor deze feesten. In een reeks flashbacks zie je dat iedereen vrolijk was en veel plezier maakte tijdens elk feest. Het jongetje staat op de voorgrond en vraag telkens: Mag ik zo mee? terwijl hij de gepaste attributen voor dat feest laat zien. Dit zijn echter niet de juiste attributen voor een neuzenfeest. Maar wat draag je dan best voor een neuzenfeest? Naar een neuzenfeest ga je natuurlijk niet met je gewone, dagdagelijkse neus, maar met een feestneus!

Dit is een vrolijk prentenboek met kleurrijke illustraties op dubbele pagina’s. De herhaling houdt de aandacht van het kind vast tot het einde.


Over Guido Van Genechten

Guido Van Genechten (Mol, 19 augustus 1957) is een Vlaamse auteur en illustrator. Guido Van Genechten is wereldwijd bekend met zijn prentenboeken.

In 1995 verscheen In het donker het eerste in een inmiddels omvangrijke reeks prentenboeken voor peuters en kleuters. Het bekendste figuurtje door hem ontworpen is waarschijnlijk het konijntje met het slap oortje Rikki.

Guido Van Genechten studeerde typografie en werkte jarenlang in de grafische sector, waar hij vooral bezig was met lay-out en montage. Intussen volgde hij lessen tekenen, schilderen, grafiek en fotografie aan de kunstacademie van Mol.

Zijn prentenboeken verschenen in vele talen. In 2010 is zijn prentenboek Wiebelbillenboogie prentenboek van het jaar 2010 en staat centraal in de Nationale Voorleesdagen.

Bibliografie

Kijk je mee

  • Tamme beestjes (Clavis)
  • Wilde beestjes (Clavis)

Max