Boek
Nederlands

Een heel bijzondere kat

Greet Bosschaert (auteur), Siska Goeminne (bewerker)
+1
Een heel bijzondere kat
×
Een heel bijzondere kat Een heel bijzondere kat
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Kat Billy woont vijf hoog en kan alleen in de dakgoot lopen. Kat Snip kan de tuin in wanneer hij maar wil. Bij toeval ontmoeten Billy en Snip elkaar en worden vrienden. Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties in collagetechniek. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Katten, Opgroeien
Titel
Een heel bijzondere kat / tekst en tekeningen Greet Bosschaert ; tekstbewerking Siska Goeminne
Auteur
Greet Bosschaert
Bewerker
Siska Goeminne
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2013
[28] p. : ill.
ISBN
9789058388957 (hardback)

Besprekingen

Het prentenboek Een heel bijzondere kat vertelt over de kat Billy die met zijn baasje ‘vrouwtje’ in een appartement in de stad woont. Al gauw slaat de verveling toe. Hij ontsnapt en komt terecht in de tuin van Snip, een andere kat. Billy en Snip worden vriendjes en het baasje van Snip besluit Billy te houden. Vrouwtje is echter naar hem op zoek en plaatst overal advertenties. Wanneer het baasje van Snip de advertentie ziet, contacteert ze vrouwtje en de twee besluiten de katten samen te houden. Billy en Snip huizen over en weer tussen het huis en het appartement. Het boek eindigt met Billy’s verjaardagsfeest, waarbij hij met een boel bevriende katten op een bootje te water gaat.
Een heel bijzondere kat is een prentenboek dat heel wat troeven in huis heeft. Vooreerst is er de mooie en verzorgde vormgeving. Bosschaert gebruikt collages van aquareltekeningen, afgewerkt met potlood. Het kleurgebruik ondersteunt ook duidelijk het verhaal: grauwe en grijze tekeningen voor B…Lees verder
De kat Billy woont vijf hoog en kan alleen maar in de dakgoot op en neer lopen. Op een dag springt hij uit de goot en belandt tijdens een storm in een vreemde tuin. De kat Snip woont in een huis waar hij naar buiten en naar binnen kan wanneer hij wil. Na het onweer ontmoeten de twee katten elkaar in de tuin. Een vechtpartij wordt een stoeipartij en ze worden vriendjes. Door de zoektocht van het baasje van Billy komen beide baasjes ook in contact met elkaar, waardoor de twee katten voortaan soms binnenkatten en soms buitenkatten zijn. Bijzonder knap gecomponeerd prentenboek met indrukwekkende illustraties in collagetechniek, vanuit wisselend perspectief. Na enkele pagina’s stopt het verhaal over Billy opeens om een nieuw verhaal, over Snip, te starten om daarna de twee verhaallijnen samen te laten komen, waarbij ook de twee baasjes elkaar leren kennen. Het verhaal laat zich uitstekend voorlezen. Zowel in het verhaal als de illustraties zijn de katten levensecht weergegeven. De laatste …Lees verder

Een heel bijzondere kat

Billy de kat - dat lijkt wel wat op Billy the kid - is een zogenaamde binnenkat. Wanneer hij toch eens een stapje in de wereld mag zetten, belandt hij in de tuin waar kater Snip de plak zwaait. Na wat geruzie worden ze de beste vrienden en omdat Billy niet weet hoe hij terug naar zijn vrouwtje moet, wordt hij geadopteerd door Snips baasje. Prompt krijgt hij de naam Topolino toebedeeld. Gelukkig vinden baasje en vrouwtje elkaar in de zoektocht naar Billy Topolino, waarna de katten samen met een horde andere katten feest gaan vieren op een boot. Billy Topolino voelt zich nu niet alleen een heel bijzondere, maar ook een heel gelukkige kat.
Jammer genoeg is dit boek over de heel bijzondere kat geen heel bijzonder boek geworden. Het verhaaltje is oké, maar niet bijzonder sterk. De tekeningen zijn mooi, met alle aandacht voor de katten. Het vrouwtje krijg je enkel in achteraanzicht te zien, het baasje komt zelfs niet in beeld. Duidelijk is dat de klemtoon op de katten moest liggen en …Lees verder

Over Greet Bosschaert

Greet Bosschaert (Brugge, 28 mei 1964) is een Belgische illustrator.

Biografie

Ze is de dochter van kunstenaar Renaat Bosschaert en Gabriëlla Bovée.

Ze studeerde sierkunsten en regentaat plastische kunsten. Later volgde ze een opleiding als illustrator waarbij ze onder meer les kreeg van Hugo van Look en Klaas Verplancke. In 1997 kwam ze bijuitgeverij Clavis terecht via de illustratorenwedstrijd van de stad Hasselt. Sindsdien illustreerde ze meer dan 35 kinderboeken en werkt ze deeltijds in de kalligrafiewinkel Symposion, te Brugge.

Publicaties

Haar eerste prentenboek "Durf Ik?" verscheen in 2000 en kreeg vertalingen in het Engels, Frans en Koreaans. Haar tweede prentenboek "Waterkind" verscheen in 2001.

Verder illustreerde ze kinderboeken van Stefan Boonen en Elias Bettie:

Suggesties