Boek Nederlands

Halloween

Halloween

  • Vanaf 3-5 jaar
Met hulp van gekleurde tekeningen en kleurenfoto's wordt uitgelegd hoe kinderen vanaf ca. 4 jaar, met hulp van een oudere, allerlei versieringen voor Halloween kunnen maken.
Onderwerp
Halloween Knutselen
Titel
Halloween
Auteur
Godeleine De Rosamel
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Halloween des tout-petits
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Casterman, 2001
29 p. : ill.
ISBN
90-303-1924-0

Besprekingen

Halloween is inmiddels een hype geworden, en vele kleuterleid(st)ers hadden nood aan nieuwe ideetjes, om niet eeuwig pompoenen te hoeven uitlepelen. Niet alleen in de klas is dit boekje zinvol, maar ook voor iedereen die een Halloweenfeestje wil geven. Deze uitgave bevat een originele uitnodiging in de vorm van een heksenmasker, tips om een kamer te versieren, recepten voor griezelige hapjes, leuke knutsels.

Het verscheen in de reeks 'Knutselen voor de kleintjes', gericht op kleuters vanaf een jaar of drie volgens de uitgever, maar dat is veel te hoog gegrepen. Op zijn vroegst vanaf vier, eerder vanaf vijf jaar kunnen kinderen een bevredigend resultaat voorleggen. De meeste opdrachten vergen een bepaalde graad van fijne motoriek.

De knutselopdrachten zijn snel gemaakt, omdat ze uit maximaal vier stappen bestaan. Sommige opdrachten zijn onmogelijk uit te voeren door de kleuters, maar wel leuk met hen als toeschouwer. Bij vele knutsels moeten kinderen sterk gestuurd worde…Lees verder
Kleine knutselwerkjes voor kinderen vanaf drie jaar, te maken samen met een ouder persoon. Er is per onderwerp met logo's aangegeven welk pedagogisch aspect wordt aangesproken. Stap voor stap wordt aangegeven hoe het knutselwerkje met eenvoudige materialen tot stand moet komen. Alle onderwerpen hebben te maken met Halloween. Het zijn daarom enigszins griezelige dingen als een spook, heks, spin, griezels, maar er zijn ook recepten, lantaarns en slingers. De hoofdstuktitels en de lijst met benodigdheden zijn in een 'griezelig' lettertype uitgevoerd. Tekeningen en foto's in kleur begeleiden de tekst. Het boek is met stevig, paarsgekleurd papier uitgevoerd, en heeft een harde kaft. Voorin een overzichtelijke inhoudsopgave. In deze serie zijn al veel soortgelijk opgezette deeltjes verschenen.