Boek
Nederlands

Opa, wat een gek verhaal!

Gianni Rodari (auteur), Alessandro Sanna (illustrator), Loes Randazzo (vertaler)
Opa vertelt het verhaal van Roodkapje aan zijn kleindochter. Maar hij vertelt het helemaal verkeerd. Er was geen giraffe maar een wolf, en ze ging niet naar de markt maar naar oma! Wat is er toch met opa? Prentenboek met collageachtige kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar.
Titel
Opa, wat een gek verhaal!
Auteur
Gianni Rodari 1920-1980
Illustrator
Alessandro Sanna
Vertaler
Loes Randazzo
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Memphis Belle, © 2016
[34] p. : ill.
ISBN
9789463130424 (hardback)

Besprekingen

Opa vertelt het verhaal over Roodkapje aan zijn kleindochter. Maar de kleindochter moet hem de hele tijd verbeteren, omdat het verhaal dat hij vertelt niet klopt met wat zij al weet over Roodkapjes verhaal. Het meisje is behoorlijk bijdehand, maar opa laat zich niet van zijn stuk brengen. De twee personages zijn luchtig neergezet en zorgen door het onverwachte dialoog voor speelse humor. De zinnen zijn kort gehouden en bevatten net genoeg informatie om de lezer uit te nodigen de bladzijde om te slaan en verder te lezen. De eenvoudige illustraties, collages van gescheurd en geknipt papier aangevuld met ruwe penseelstreken, sluiten precies aan bij het verhaal van opa, maar laten ook de gelaagdheid van het plot zien. Aan de voorlezers zullen zich wellicht een aantal vragen aandienen, want lijdt opa aan dementie of is hij gewoon vergeetachtig? Of stoorde zijn kleindochter hem zodanig in het lezen van zijn krant dat hij met tegenzin over Roodkapje vertelde en met opzet het verhaal aanpaste…Lees verder

Over Gianni Rodari

Gianni Rodari (23 oktober 1920 - 14 april 1980) was een Italiaanse schrijver en journalist, meest bekend om zijn kinderboeken. Hij won de Hans Christian Andersenprijs in 1970 en is een van de belangrijkste kinderboekenschrijvers van de twintigste eeuw. Zijn boeken zijn in vele talen vertaald.

Biografie

Rodari is geboren in Omegna, een stadje aan het Ortameer in Noord-Italië. Zijn vader, een bakker, stierf toen Gianni 10 jaar was. Samen met zijn twee broers voedde zijn moeder hun op in haar geboorteplaats in the provincie Varese.

Gianni ging naar het seminarie in Seveso. Hij kreeg daar op zeventienjarige leeftijd zijn diploma voor onderwijzer en ging lesgeven op de plattelandscholen in de provincie Varese. Zijn hobby was vioolspelen en zware literatuur zoals de werken van Nietzsche, Schopenhauer, Lenin and Trotsky.

In 1939 studeerde hij kort aan de Universiteit van Milaan. Omdat hij niet echt gezond was hoefde hij in…Lees verder op Wikipedia