Boek
Engels

Identity : the demand for dignity and the politics of resentment

Francis Fukuyama (auteur)

Identity : the demand for dignity and the politics of resentment

Francis Fukuyama (auteur)
In 2014, Francis Fukuyama wrote that American and global institutions were in a state of decay, as the state was captured by powerful interest groups. Two years later, his predictions were borne out by the rise to power of a series of political outsiders whose economic nationalism and authoritarian tendencies threatens to destabilise the entire international order. These populist nationalists seek
Titel
Identity : the demand for dignity and the politics of resentment
Auteur
Francis Fukuyama
Taal
Engels
Uitgever
London: Profile Books, 2018
XVII, 218 p.
ISBN
9781781259801 (hardback)

Andere talen:

Over Francis Fukuyama

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Robert Goddyn

Yoshihiro Francis Fukuyama (Chicago, 27 oktober 1952) is een Amerikaanse socioloog, politicoloog en filosoof. Hij is momenteel als hoogleraar aan de Johns Hopkins University in Baltimore verbonden . Hij werd vooral bekend als neoconservatief denker. Zijn bekendste werken zijn The End of History and the Last Man (1992) en The Great Disruption (1996).

Levensloop

Fukuyama is een van de oprichters van het Project for the New American Century en werd daarom tot de neoconservatieven gerekend. De Amerikaanse invasie van Irak in 2003 keurt hij echter af en over de neoconservatieven spreekt hij inmiddels in de derde persoon. In een interview met de VPRO zei hij dat als hij zelf de "Marx" van deze beweging is, dat de regering-Bush dan "leninistisch" bezig is.

Fukuyama is lid van de Presidentsraad over bio-ethiek en zit in de adviesraad van verschillende andere instellingen.

Lees verder op Wikipedia