Boek
Engels

Lovers at the Chameleon Club, Paris 1932 : a novel

Francine Prose (auteur)

Lovers at the Chameleon Club, Paris 1932 : a novel

Een Franse lesbische atlete, die in 1928 haar wedstrijdvergunning kwijtraakt, komt in contact met de Duitse SD, wordt spionne voor de nazi's en wordt in 1944 door het Franse verzet vermoord.
Titel
Lovers at the Chameleon Club, Paris 1932 : a novel
Auteur
Francine Prose
Taal
Engels
Editie
1
Uitgever
New York: Harper, 2014
436 p.
ISBN
9780061713781 (hardback) 9780606369367 (hardback)

Besprekingen

De lesbische Lou Villars uit Parijs is een succesvol atlete die zich als man kleedt. Ze wil graag naar de Olympische Spelen van 1928, maar haar wedstrijdvergunning wordt haar om haar lesbische leefstijl afgenomen. Ze vindt werk als danseres/dienster in de nachtclub 'Chameleon Club', ze wordt autoracer en krijgt een relatie met haar Duitse collega Inge. Via haar wordt ze in 1935 spionne voor de SD, de geheime politie van de nazi's. Hitler nodigt Lou zelfs uit als zijn persoonlijke gast op de Olympische Spelen van München 1936. Door Lou weten de nazi's in mei 1940 waar de Franse Maginot-verdedigingslinie kan worden doorbroken. Om haar spionagewerk wordt ze in 1944 door het Franse verzet vermoord. Van de Amerikaanse auteur (1947) verschenen romans, verhalenbundels, YA-romans en non-fictie. Deze roman, gebaseerd op het leven van collaborateur Violette Morris (1893-1944) en in de vorm van een fictieve biografie, laat veel fictieve bronnen aan het woord. Ze orkestreert het verhaal knap tot …Lees verder

Over Francine Prose

CC BY 2.5 - Foto van/door David Shankbone

Francine Prose (New York, 1 april 1947) is een Amerikaans romanschrijver. Ze is afgestudeerd aan Radcliffe College in 1968 en ontving een Guggenheim Fellowship in 1991. Prose zat in de jury van de PEN/Newman's Own-prijs, en haar roman, Blue Angel, was finalist voor de National Book Award. Ze doceert aan Bard College.

Bibliografie

Romans

  • 1974 The Glorious Ones
  • 1977 Marie Laveau
  • 1981 Household Saints
  • 1983 Hungry Hearts
  • 1986 Bigfoot Dreams
  • 1992 Primitive People
  • 1995 Hunters and Gatherers'
  • 2001 Blue Angel
  • 2003 After
  • 2005 A Changed Man
  • 2008 Goldengrove

Korte verhalen bundels