Daisy
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het geheime boek van Sinterklaas

+1
Het geheime boek van Sinterklaas
×
Het geheime boek van Sinterklaas Het geheime boek van Sinterklaas

Het geheime boek van Sinterklaas

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Weet je waar Sint-Nicolaas vandaan komt, waarom hij met de stoomboot aankomt en op een wit paard rijdt? Lees ook over de helper van Sinterklaas en sinds wanneer hij zwarte piet wordt genoemd. Informatie over de geschiedenis van het sinterklaasfeest.
Titel
Het geheime boek van Sinterklaas
Auteur
Floortje Zwigtman
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2019
1 cd
Speelduur
3:24
Oorspr. uitgever
Van Halewyck
Aantekening
Nederlandse stem Stem: Vrouw
CDR
a471243

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Weet je waar Sint-Nicolaas vandaan komt, waarom hij met de stoomboot aankomt en op een wit paard rijdt? Dit boek is voor alle kinderen die niet meer in Sinterklaas geloven, maar nog wel van hem in de ban zijn. Het is een zoektocht naar de enige ware Sint Nicolaas, die van Myra – want er zijn nog dertien heiligen die Nicolaas heten – en beschrijft de tradities en gebruiken door de eeuwen heen, inclusief informatie over en recepten voor snoepgoed. Ook de wisselende gezichten en gedaantes van Zwarte Piet komen aan bod, waarbij ook de actuele pietendiscussie kort wordt genoemd en uitgelegd. Onder de noemer ‘Daar wordt aan de deur geklopt’ plus een jaartal laat de schrijfster mooi zien hoe een traditie van kleur kan veranderen. Indeling in vijf hoofdstukken over o.a. De echte Sinterklaas, De neven en nichten van Sinterklaas en Wie zoet is, krijgt lekkers. Keurig verzorgde uitgave in royaal A4-formaat met een aantrekkelijke en overzichtelijke lay-out. Rondom de teksten (met witruimtes ertus…Lees verder

Over Floortje Zwigtman

Floortje Zwigtman, pseudoniem van Andrea Oostdijk (Terneuzen, 13 november 1974) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster. Ze heeft de pabo in Middelburg gevolgd en verschillende jaren voor de klas gestaan. Zwigtman staat er om bekend dat ze moeilijke onderwerpen en taboes niet uit de weg gaat; haar boeken geven een beklemmend beeld van de mens, waarbij geweld, martelingen, moord en seks dikwijls onderdeel van het verhaal zijn.

Carrière

Ze debuteerde in 2001 met het boek Spelregels, dat zich afspeelt in de middeleeuwen. Voor Wolfsroedel (2002) won ze twee prijzen voor kinderboeken, de Gouden Uil (tot 2016 de Fintro Literatuurprijs) en een Zilveren Zoen.

Haar boek Schijnbewegingen (2005) beschrijft het leven en de avonturen van de jonge Adrian Mayfield, die ontdekt dat hij zich eerder tot mannen aangetrokken voelt. Het boek, dat zich afspeelt in de tijd van Oscar Wil…Lees verder op Wikipedia