Een groene bloem trilogie

+1
Een groene bloem trilogie
×
Een groene bloem trilogie Een groene bloem trilogie

Een groene bloem trilogie

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Levensverhaal van een 19e-eeuwse, homoseksuele jongensprostitué, die in de kringen van beroemde kunstenaars als Oscar Wilde verkeert.
Titel
Een groene bloem trilogie
Auteur
Floortje Zwigtman
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2015
1616 p.
ISBN
9789021016559 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

Bundeling van drie historische romans die gesitueerd zijn in het Victoriaanse Londen, eind negentiende eeuw, aangevuld met een nieuw verhaal. Centraal in ‘Schijnbewegingen’ (2005; Gouden Zoen; Gouden Uil Jeugdliteratuur), ‘Tegenspel’ (2007) en ‘Spiegeljongen’ (2010) staat de homoseksuele jongensprostitué Adrian Mayfield. Hij komt in contact met gevierde en welgestelde personen, zoals de schrijver Oscar Wilde. Het sodomieproces tegen de beroemde auteur loopt als een rode draad door de verhalen. Adrian krijgt een relatie met de rijke schilder Vincent Farley. Het nieuwe verhaal gaat over een reis van beide geliefden. Met achter in het boek een nawoord van de auteur over het ontstaan van de trilogie, het nieuwe verhaal (‘De afgrond’), een overzicht van dramatis personae (historische en gefingeerde), een bronvermelding van poëzie-, proza- en liedteksten en een dankwoord. De verklarende woordenlijst uit de eerdere publicaties en de proloog 'Kersenbloed' ontbreken. Zwaar boek met dunne bladz…Lees verder

Over Floortje Zwigtman

Floortje Zwigtman, pseudoniem van Andrea Oostdijk (Terneuzen, 13 november 1974) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster. Ze heeft de pabo in Middelburg gevolgd en verschillende jaren voor de klas gestaan. Zwigtman staat er om bekend dat ze moeilijke onderwerpen en taboes niet uit de weg gaat; haar boeken geven een beklemmend beeld van de mens, waarbij geweld, martelingen, moord en seks dikwijls onderdeel van het verhaal zijn.

Carrière

Ze debuteerde in 2001 met het boek Spelregels, dat zich afspeelt in de middeleeuwen. Voor Wolfsroedel (2002) won ze twee prijzen voor kinderboeken, de Gouden Uil (tot 2016 de Fintro Literatuurprijs) en een Zilveren Zoen.

Haar boek Schijnbewegingen (2005) beschrijft het leven en de avonturen van de jonge Adrian Mayfield, die ontdekt dat hij zich eerder tot mannen aangetrokken voelt. Het boek, dat zich afspeelt in de tijd van Oscar Wil…Lees verder op Wikipedia