E-boek
Nederlands

Kattenalmanak

Fiep Westendorp (auteur), Gioia Smid (samensteller)
`Een kat heeft 40 miljoen haren, zei Midas Dekkers eens: `5 miljoen op de rug, 10 miljoen op de buik en 25 miljoen op je bankstel. Maar er zijn ook mensen die wél van katten houden. Fiep Westendorp bijvoorbeeld, die tijdens haar lange carrière als illustrator honderden katten getekend heeft.
De Kattenalmanak, samengesteld door Gioia Smid, biedt niet alleen een nostalgisch overzich
Onderwerp
Katten
Titel
Kattenalmanak
Auteur
Fiep Westendorp
Samensteller
Gioia Smid
Taal
Nederlands
Uitgever
[Plaats van uitgave niet vastgesteld]: Singel Uitgeverijen, 2012
ISBN
9789021447162
CloudLibrary
3hxnqr9

Over Fiep Westendorp

Sophia Maria (Fiep) Westendorp (Zaltbommel, 17 december 1916 – Amsterdam, 3 februari 2004) was een Nederlands tekenares, die vooral bekend werd door de tekeningen van Jip en Janneke. Naast Jip en Janneke illustreerde Westendorp ook de Vrouwenpagina van het Parool en de boeken van onder anderen Annie M.G. Schmidt, Mies Bouhuys en Han G. Hoekstra. Daarnaast illustreerde ze reclamecampagnes en maakte ze muurschilderingen. Haar nalatenschap is ondergebracht in de stichting 'Fiep Westendorp Foundation'.

Begin carrière

Westendorp wilde van jongs af aan illustratrice worden. Daarom ging zij na de hbs naar de Koninklijke School voor Kunst, Techniek en Ambacht (KTA) in 's-Hertogenbosch en vervolgens naar de Academie in Rotterdam. In 1937 kreeg ze haar eerste opdracht: het illustreren van de VVV-gids van Zaltbommel. Westendorp brak haar studie af na het bombardement op Rotterdam in mei 1940, waa…Lees verder op Wikipedia

Suggesties