Boek
Nederlands

De steen van Eileen

Elisabeth Mollema (auteur), Eliane Gerrits (illustrator)
+1
De steen van Eileen
×
De steen van Eileen De steen van Eileen
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Na een schipbreuk spoelen Siggi en de Vikingen aan op het eiland van de Schotten. Britt en Ulli worden ontvoerd. De Vikingen proberen hen te bevrijden, maar de leider van de Schotten laat de twee niet zomaar gaan. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Vikingen
Titel
De steen van Eileen
Auteur
Elisabeth Mollema
Illustrator
Eliane Gerrits
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Moon, © 2017 | Andere uitgaves
336 p. : ill.
ISBN
9789048840687 (hardback)

Besprekingen

Siggi en de Vikingen komen met hun schip in een hevige storm terecht. Het schip vergaat en ze spoelen aan op een eiland waar veel herrie is. Siggi, Lars, Britt en Ulli ontdekken dat dat doedelzakmuziek is en dat ze dus bij de Schotten zijn aangespoeld. Als ze aan het rondkijken zijn en Britt heel duidelijk maakt dat ze een hekel heeft aan de doedelzakmuziek, worden zij en Ulli gevangen genomen door de Schotten. De Vikingen doen er alles aan om hen te bevrijden, maar de leider van de Schotten, Mac-Bully, laat ze niet zomaar gaan. Tweede deel uit de serie 'Siggi & de Vikingen'*. Eenvoudig verhaal, dat inhoudelijk niet veel diepgang heeft. Het is opgedeeld in korte hoofdstukken en gedrukt met een ruime bladspiegel. Met veel stripachtige penillustraties in zwart-wit. De illustraties staan door de tekst heen, waardoor de lay-out een beetje rommelig oogt. Met inhoudsopgave en voorin en achterin een overzichtskaart van het gebied. Vanaf ca. 9 jaar.

Over Elisabeth Mollema

Elisabeth Mollema (Amsterdam is een Nederlandse schrijfster van kinderboeken en thrillers.

Levensloop

Mollema studeerde sociologie, ging een jaar op een universiteit werken, maar besloot om journalist te worden. Nadat zij een boek had geschreven over Tweelingen (voor volwassenen), stelde haar uitgever voor om kinderboeken te gaan schrijven. Haar eerste kinderboek De Schat in de Verboden Duinen publiceerde zij in 1986. Na ongeveer veertig kinderboeken over de meest uiteenlopende onderwerpen en voor alle leeftijden te hebben geschreven, begon ze met het schrijven van thrillers. Na aan aantal thrillers schrijft ze sinds 2018 alleen weer jeugdboeken. Zie hier de boeken in het bibliografie overzicht.

Bibliografie

.. Mo en Tijger vieren feest ( Moon 2020)

De reis van Sofie Grossman ( Volt 2020)