Wij zijn tijgers!

Edward van de Vendel (auteur), Ingrid Schubert (illustrator), Dieter Schubert (illustrator)
Dikdik Tex en stokstaartje Max vinden van zichzelf dat ze tijgers zijn. Spitsmuis Wokkeltje denkt van niet. Zijn vrienden lijken niet op tijgers, klinken niet als tijgers en rennen niet als tijgers. Of toch wel? Klein prentenboek met illustraties in warme kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Dieren, Jezelf zijn
Titel
Wij zijn tijgers!
Auteur
Edward van de Vendel
Illustrator
Ingrid Schubert Dieter Schubert
Taal
Nederlands
Uitgever
[Amsterdam]: Querido, © 2016
[26] p. : ill.
ISBN
9789045120096 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

Dikdik (een kleine antilope) Tex en stokstaartje Max vinden van zichzelf dat ze tijgers zijn. Olifantspitsmuis Wokkeltje heeft daar zo zijn bedenkingen bij: zijn vrienden lijken niet op en klinken niet als tijgers. Of toch wel? Eerste deel uit de nieuwe serie 'Tijgerlezen'*, een serie die vooral leesplezier beoogt. De boeken uit deze serie zijn niet ingedeeld volgens technische leesniveau’s, maar lopen wel op in moeilijkheidgraad. Auteur Edward van de Vendel en illustratoren Ingrid en Dieter Schubert hebben dit klein formaat prentenboek gemaakt. Zij werkten eerder samen aan ‘Opvrolijkvogeltje’. Het spel van de drie dieren wordt met veel humor verteld. De betweterige muis (‘Neehee,’ zegt Wokkeltje. Wij zijn geen tijgers.’) doet qua rol denken aan de muis uit ‘Bezoek voor Beer’. Max en Tex, met hun olijke blikken, gaan zo op in hun spel, dat ze niet veel oog hebben voor de omgeving. De (voor)lezer ziet wel wat er gebeurt, waardoor het verhaal nog grappiger en soms ook spannend wordt. He…Lees verder

Over Edward van de Vendel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Querijn01

Edward van de Vendel (Leerdam, 1 augustus 1964) is een Nederlands schrijver en vertaler van kinder- en jeugdboeken.

Biografie

Edward van de Vendel groeide op in Beesd, een dorpje in de Betuwe. Van de Vendel ging naar school in Culemborg. Daar was hij lid van het schoolcabaret en schreef hij liedjes. Vervolgens ging hij studeren aan de Pedagogische Academie en richtte hij samen met anderen een eigen school op in Heemstede.

Als kind was Van de Vendel geen fervent lezer. Toen hij wat ouder werd, ging hij echter steeds meer lezen. Vooral de boeken van Guus Kuijer, Paul Biegel, Wim Hofman, Els Pelgrom en de jeugdromans van Imme Dros vond hij aantrekkelijk. Zelf is hij van mening dat invloeden van Kuijer, Biegel en Hofman qua stijl in zijn werk terug te vinden zijn.

Hij droomde ervan voetballer of zanger te zijn, maar dit was niet voor hem weggelegd. Toen ging hij, net als zijn vader en moe…Lees verder op Wikipedia