Boek Nederlands

Halloween

Donald Grant (illustrator), Jacqueline Vallon (auteur)

Halloween

Donald Grant (illustrator), Jacqueline Vallon (auteur)
  • Vanaf 6-8 jaar
In de reeks:
Met veel gedetailleerde illustraties in kleur wordt informatie gegeven over Halloween: geschiedenis, gewoonten en gebruiken. Onder begeleiding vanaf ca. 5 jaar; zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Halloween
Titel
Halloween / ill. Donald Grant ... [et al.] ; tekst Jacqueline Vallon
Illustrator
Donald Grant
Auteur
Jacqueline Vallon
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Halloween
Uitgever
Leidschendam: Biblion, 2005
[34] p. : ill.
ISBN
90-5483-623-7

Ook in de collectie als:

Boek: Nederlands (andere uitgaves)

Besprekingen

Dit deel uit de serie 'Mijn eerste ontdekkingen' gaat over Halloween. Hoewel dit griezelfeest tot voor tien jaar vooral bekend was in Amerika, heeft het steeds meer bekendheid en navolging gekregen in Nederland. De lezer krijgt, steeds in een korte samenvattende zin, in het kort informatie over o.a. de geschiedenis en gebruiken en gewoonten. Tenslotte worden enige ideeën aangedragen voor het maken van een lantaarn en slingers en het bakken van een 'duivelspizza' en een 'taart des doods'. De tekst is vrij fragmentarisch en behelst niet meer dan een kennismaking met het onderwerp. Vele leuke, soms paginavullende, realistisch getekende kleurenillustraties begeleiden de tekst. Het bijna vierkante ringbandboekje heeft een harde kaft en bladzijden van glad aanvoelend stevig papier. Een aantal tekeningen staat op transparante pagina's, wat soms een verrassend effect heeft. Leuk als inkijk- of voorleesboekje voor kinderen vanaf ca. 5 jaar; als educatief leesboekje geschikt vanaf ca. 7 jaar.

Halloween

Ieder jaar, op 31 oktober, verschijnen er in de eerste avondschemering hier en daar luguber uitziende mensen op straat. Zij vieren Halloween! Tijdens Halloween komen geesten, spoken, heksen en andere wezens weer tot leven. Dit feest bestond al bij de Kelten. Maar het waren de Ieren die deze gewoonte tweehonderd jaar geleden in Amerika introduceerden. Een feest vol geheimen. In de reeks ‘Mijn eerste ontdekkingen’ is dit het 26e deel. Het is een prettig gestoord boekje omdat het balanceert tussen kitsch en verwondering. Deze uitgave is op plasticfolie gedrukt en dat leent zich uitstekend voor doorkijkmogelijkheden. Dit doorkijksysteem is echter op zo’n voor de hand liggende manier gebruikt, dat het verrassingselement grotendeels wegvalt. Mede door de gladde ondergrond is het kleurgebruik uitzonderlijk hard. Hoewel de tekeningen ouderwets aandoen, zijn ze net door de vlakke drager mee verantwoordelijk voor de bevreemdende sfeer, die zo eigen is aan Halloween. Of dit de bedoeling was of e…Lees verder