Boek
Nederlands

De cowboyter

Dimitri Leue (auteur), Tom Schoonooghe (auteur)
+1
De cowboyter
×
De cowboyter De cowboyter
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Titel
De cowboyter
Auteur
Dimitri Leue 1974- Tom Schoonooghe
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2015
[24] p. : ill.
ISBN
9789401426244 (hardback)

Besprekingen

Niet alle kabouters wonen in een paddenstoel of hebben een baard... maar alle kabouters hebben een puntmuts! Joppe is een kabouter maar hij wil geen puntmuts, hij wil liever een cowboy zijn. Joppe wil een cowboyhoed en een paard, maar de dieren lachen hem uit. Fris prentenboek over een heel andere kabouter. De auteur en illustrator kleuren beide prettig buiten de lijntjes met korte humorvolle teksten en speelse prenten. De prenten in gemengde techniek (verf, inkt) voeren je mee naar een wereld vol fantasie en grapjes. De meeste prenten tonen een veelheid aan details en kleur waar van alles in te ontdekken is, andere illustraties zoemen in op een dier of gebeurtenis in de vorm van inzetjes of close-ups. De (korte) tekst, fijngevoelig en beeldend, staat in de prenten in twee soorten lettertypen. Gebonden, mooie druk. Origineel en vriendelijk prentenboek over een nieuw wezen, de cowboyter, voor iedereen die zijn hoofd open wil zetten. Vanaf ca. 4 jaar.

De Cowboyter

Kabouters hebben een puntmuts, dat weet iedereen. Joppe is dan wel een kabouter, maar hij wil helemaal geen puntmuts, want hij zou veel liever een cowboy zijn. Jammer dat de hoedenmaker geen cowboyhoeden heeft ... Niets aan te doen. Maar Joppe geeft zijn droom niet op en gaat op zoek naar een paard, net zoals alle cowboys er eentje hebben! Ook dat blijkt niet makkelijk, want waar kan je een kabouterpaard vinden? Dit verhaal is echt wel knotsgek, en dat heb je al door vanaf de titelpagina. Dimitri Leue speelt met woorden en maakt er buitengewoon grappige zinnen mee: Niet alle kabouters hebben een baard. En niet alle baarden hebben een kabouter. Hij geeft Joppe alle emoties mee die voor een kleuter heel herkenbaar zijn. Tegelijkertijd blijft de ‘cowboyter’ een stoer en dapper kereltje dat niet opgeeft. Dat is natuurlijk ook mee de verdienste van illustrator Tom Schoonooghe. Zijn fantasievolle en kleurrijke prenten versterken de tekst en zitten vol humor, zodat elke pagina een voorlee…Lees verder

Over Dimitri Leue

CC BY 3.0 - Foto van/door Dimitri Leue

Dimitri Leue (Wilrijk, 18 april 1974) is een Vlaamse acteur, schrijver en scenarist.

Carrière

Hij acteerde in verschillende Vlaamse televisieseries en films, zoals: Omelette à la flamande, De Vliegende Doos en de Liegende Doos, Lange nacht, Windkracht 10, Vergeten straat, Shades, Het Peulengaleis, De Rederijkers, 10 jaar leuven kort, Bedankt voor de zalm, Team Spirit, Team Spirit - de serie, Team Spirit 2 en Team Spirit - de serie 2. In 2011 speelde hij een gastrol in Witse.

Leue is ook lid van de theatergroep De Kakkewieten, samen met onder andere Pieter Embrechts, Tine Embrechts en Adriaan Van Den Hoof. Samen met zijn goede vriendin Tine Reymer heeft hij verschillende kindertheatervoorstellingen opgevoerd. Samen met Pieter Embrechts bracht Leue ook de kindermusical Sunjata.

Leue is ook een schrijver: theater ('Het Kleine Sterven, Maura, Zee-majeur, Zee-Mineur, Azen, Sind…Lees verder op Wikipedia

Suggesties