Boek
Turks

Sirk

Dick Bruna (auteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
'Circus'. - Vierkant prentenboekje met eenvoudige vierregelige rijmpjes bij fel gekleurde duidelijke tekeningen waarin een korte circusvoorstelling is afgebeeld. Vanaf circa 2 jaar.
Onderwerp
Circussen
Titel
Sirk
Auteur
Dick Bruna
Taal
Turks
Oorspr. titel
Circus
Uitgever
Amsterdam: Mercis, 2002
[26] p. : ill.
ISBN
90-5647-364-6 9789056473648 (hardback)

Andere talen:

Besprekingen

'Circus'. - Vierkant prentenboekje waarin diverse circusattracties zijn uitgebeeld. Op de rechterbladzijde staan de afbeeldingen. De dik omlijnde, vrolijk gekleurde illustraties zijn voor kinderen direct herkenbaar. Niet alle afbeeldingen tonen volledige mensen of dieren, bijvoorbeeld halve muzikanten en paarden, van de leeuw alleen zijn kop. Op elke linkerbladzijde staan vier regels tekst in rijm, in redelijk Turks; ze geven een eerste indruk van een circus. De tekst is wat hortend vanwege het rijm. De duidelijke, felgekleurde boekjes zijn voor kinderen vanaf circa 2 jaar te gebruiken. Een Turkse vertaling van het Nederlandse prentenboekje.

Over Dick Bruna

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Dolph Kohnstamm

Hendrik Magdalenus (Dick) Bruna (Utrecht, 23 augustus 1927 – aldaar, 16 februari 2017) was een Nederlandse grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken. Hij werd wereldberoemd met zijn kinderboekjes over nijntje.

Levensloop

Bruna werd geboren als oudste zoon van de uitgever Abs Bruna (1902-1996). Zijn roepnaam was aanvankelijk Henk. In zijn jeugd was hij wat gezet, daarom noemde zijn moeder hem Dikkie. In de Tweede Wereldoorlog zat het gezin enkele jaren ondergedoken in Loosdrecht, omdat de vader Arbeitseinsatz in Duitsland wilde voorkomen. Na de oorlog vervolgde Bruna zijn middelbareschoolopleiding maar daar stopte hij al snel mee. Het was de bedoeling dat hij in de voetsporen van zijn vader, grootvader en overgrootvader zou treden en uitgever zou worden. Om zich hierop voor te bereiden vertrok Bruna naar Londen en Parijs. In Parijs bezocht hij veelvuldig allerlei musea, wat hem ertoe aanzette om kunstenaar te w…Lees verder op Wikipedia