Boek
Turks

Nijntje uçuyor

Dick Bruna (auteur)

Nijntje uçuyor

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Titel
Nijntje uçuyor
Auteur
Dick Bruna
Taal
Turks
Oorspr. taal
Nederlands
Oorspr. titel
Nijntje vliegt
Uitgever
Amsterdam: Mercis, 2002
[24] p. : ill.
Aantekening
Tekst in het Turks
ISBN
90-5647-384-0

Andere talen:

Besprekingen

'Nijntje vliegt'. - Nijntje mag met haar oom gaan vliegen. De Turkse vertaling van een bekend Brunaboekje. Vrijwel alleen de hoofdkleuren zijn gebruikt in de zwart omlijnde tekeningen. In de tekst is nagenoeg geen interpunctie gebruikt. De tweede en vierde regel zijn op rijm. De moederfiguur in het verhaaltje komt een beetje belerend over. Het avontuur dat Nijntje beleeft, is ietwat onwerkelijk: kinderen zullen dit niet gauw meemaken. Bruikbaar voor 2 à 3-jarigen als hulp bij het praten over reizen en vliegen. Een Turkse vertaling van het Nederlandse prentenboekje.

Over Dick Bruna

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Dolph Kohnstamm

Hendrik Magdalenus (Dick) Bruna (Utrecht, 23 augustus 1927 – aldaar, 16 februari 2017) was een Nederlandse grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken. Hij werd wereldberoemd met zijn kinderboekjes over nijntje.

Levensloop

Bruna werd geboren als oudste zoon van de uitgever Abs Bruna (1902-1996). Zijn roepnaam was aanvankelijk Henk. In zijn jeugd was hij wat gezet, daarom noemde zijn moeder hem Dikkie. In de Tweede Wereldoorlog zat het gezin enkele jaren ondergedoken in Loosdrecht, omdat de vader Arbeitseinsatz in Duitsland wilde voorkomen. Na de oorlog vervolgde Bruna zijn middelbareschoolopleiding maar daar stopte hij al snel mee. Het was de bedoeling dat hij in de voetsporen van zijn vader, grootvader en overgrootvader zou treden en uitgever zou worden. Om zich hierop voor te bereiden vertrok Bruna naar Londen en Parijs. In Parijs bezocht hij veelvuldig allerlei musea, wat hem ertoe aanzette om kunstenaar te w…Lees verder op Wikipedia