Boek
Arabisch

De verjaardag van Betje Big : [Arabische versie]

Dick Bruna (auteur)

De verjaardag van Betje Big : [Arabische versie]

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
De verjaardag van Betje Big. - Klein prentenboekje met eenvoudige, gestileerde tekeningen in kleur en tekst op rijm over de voorbereidingen voor en het vieren van een verjaardag. Vanaf circa 2 jaar.
Onderwerp
Jarig zijn
Titel
De verjaardag van Betje Big : [Arabische versie]
Auteur
Dick Bruna
Taal
Arabisch
Uitgever
Amsterdam: Mercis, 2002
[26] p. : ill.
Aantekening
Tekst in het Arabisch
ISBN
90-5647-434-0 9789056474348 (hardback)

Andere talen:

Besprekingen

'De verjaardag van Betje Big'. - Dit boekje van Dick Bruna gaat over de jarige Betje Big. Iedere linker- en rechterbladzij vormen samen een evenwichtig geheel. Links staat het verhaaltje op rijm, rechts het bijbehorende plaatje. De tekeningen zijn zeer gestileerd. Dikke, zwarte lijnen zijn met helder rood, groen, blauw en geel ingekleurd. Ook het wit van het papier is gebruikt, bijvoorbeeld voor een wit tafelkleed. Voor de kaft zijn twee tekeningen uit het boek genomen. Grote schreefloze letter en geen hoofdletters en punten. Het werkje is als voorlees- en aanwijsboek voor kinderen vanaf circa 2 jaar te gebruiken. Een Arabische vertaling van het Nederlandse prentenboekje.

Over Dick Bruna

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Dolph Kohnstamm

Hendrik Magdalenus (Dick) Bruna (Utrecht, 23 augustus 1927 – aldaar, 16 februari 2017) was een Nederlandse grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken. Hij werd wereldberoemd met zijn kinderboekjes over nijntje.

Levensloop

Bruna werd geboren als oudste zoon van de uitgever Abs Bruna (1902-1996). Zijn roepnaam was aanvankelijk Henk. In zijn jeugd was hij wat gezet, daarom noemde zijn moeder hem Dikkie. In de Tweede Wereldoorlog zat het gezin enkele jaren ondergedoken in Loosdrecht, omdat de vader Arbeitseinsatz in Duitsland wilde voorkomen. Na de oorlog vervolgde Bruna zijn middelbareschoolopleiding maar daar stopte hij al snel mee. Het was de bedoeling dat hij in de voetsporen van zijn vader, grootvader en overgrootvader zou treden en uitgever zou worden. Om zich hierop voor te bereiden vertrok Bruna naar Londen en Parijs. In Parijs bezocht hij veelvuldig allerlei musea, wat hem ertoe aanzette om kunstenaar te w…Lees verder op Wikipedia