Boek
Nederlands

Boe zegt de koe

Dick Bruna (auteur)
+1
Boe zegt de koe
×
Boe zegt de koe Boe zegt de koe

Boe zegt de koe

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Welk geluid maakt een kip en welk geluid maakt een uil? Vierkant prentenboekje met dertien eenvoudige illustraties in primaire kleuren. Vanaf ca. 1 jaar.
Onderwerp
Dierengeluiden
Titel
Boe zegt de koe / tekst en illlustraties Dick Bruna
Auteur
Dick Bruna
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Mercis Publishing, 2021 | Andere uitgaves
[10] p. : ill.
ISBN
9789056478858 (hardback)

Besprekingen

In dit grote, vierkante, hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken worden in vijf spreads tien dieren en hun geluid in beeld en ten gehore gebracht. Op elke pagina staat tegen een egaal gekleurde achtergrond een grote, duidelijke illustratie van Dick Bruna. Sommige dieren worden en face, andere en profile afgebeeld, altijd in de heldere, met dikke zwarte lijnen afgebakende, egale kleurvlakken die zo kenmerkend zijn voor Bruna. Boven elk dier staat in grote zwarte, hoofdletterloze tekst het geluid dat het dier maakt, met daaronder in kleinere letters de naam: ‘zegt de …’. Heel bekende geluiden, zoals ‘miauw’ en ‘boe’ passeren de revue, maar ook wat minder bekende zoals ‘roekoe’ en ‘oehoe’. Een ideaal boek om baby's en dreumesen te laten schateren om geluidjes en peuters hun eerste woordjes te leren. Het boek is flink groter dan de eerdere vergelijkbare uitgaven; te groot voor jonge baby's om zelf vast te houden. Deze heruitgave heeft hetzelfde formaat maar bevat twee dieren …Lees verder

Boe zegt de koe

In dit geluidenboek leren peuters het geluid kennen van dertien herkenbare dieren. De felle kleuren van de illustrator zijn typisch en in de stijl van Dick Bruna. Het boek heeft een groot, vierkant formaat. Het is gekartonneerd en bestendig tegen kinderhandjes. De afgeronde hoeken maken het veiliger voor peuters. Het is handig voor ouders dat het geluid kan afgezet worden. Maar peuters zullen het net fijn vinden met het geluid aan. Een kleine druk op de knop geeft het geluid weer. De geluiden zijn redelijk correct. De dieren komen uit de leefwereld van de peuters: een kip, een haan, een poes, een hond, een schaap, een varken, een eend, een duif, een muis, een uil. Kinderen leren het concept boek kennen met dit geluidenboek. Ze leren de blaadjes omslaan. Toch blijft eerder het geluid en het drukken op het knopje, de peuters fascineren. Het is geen boekje, waar kinderen naar teruggrijpen, tenzij voor de geluidjes. Weinig vernieuwend.


Over Dick Bruna

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Dolph Kohnstamm

Hendrik Magdalenus (Dick) Bruna (Utrecht, 23 augustus 1927 – aldaar, 16 februari 2017) was een Nederlandse grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken. Hij werd wereldberoemd met zijn kinderboekjes over nijntje.

Levensloop

Bruna werd geboren als oudste zoon van de uitgever Abs Bruna (1902-1996). Zijn roepnaam was aanvankelijk Henk. In zijn jeugd was hij wat gezet, daarom noemde zijn moeder hem Dikkie. In de Tweede Wereldoorlog zat het gezin enkele jaren ondergedoken in Loosdrecht, omdat de vader Arbeitseinsatz in Duitsland wilde voorkomen. Na de oorlog vervolgde Bruna zijn middelbareschoolopleiding maar daar stopte hij al snel mee. Het was de bedoeling dat hij in de voetsporen van zijn vader, grootvader en overgrootvader zou treden en uitgever zou worden. Om zich hierop voor te bereiden vertrok Bruna naar Londen en Parijs. In Parijs bezocht hij veelvuldig allerlei musea, wat hem ertoe aanzette om kunstenaar te wo…Lees verder op Wikipedia