Boek
Nederlands

Mijn groot kijkwoordenboek : ik ontdek de wereld om me heen!

Daniela Prusse (auteur), Katja Senner (illustrator)
+1
Mijn groot kijkwoordenboek : ik ontdek de wereld om me heen!
×
Mijn groot kijkwoordenboek : ik ontdek de wereld om me heen! Mijn groot kijkwoordenboek : ik ontdek de wereld om me heen!

Mijn groot kijkwoordenboek : ik ontdek de wereld om me heen!

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Ontdek de wereld om je heen rond vijftien thema's waaronder school, boerderij, bouwplaats en de haven. Hardkartonnen (aanwijs)prentenboek met interactieve vragen, korte informatie en vrolijk gekleurde illustraties van allerlei figuren, voorwerpen en activiteiten. Vanaf ca. 3 t/m 5 jaar.
Titel
Mijn groot kijkwoordenboek : ik ontdek de wereld om me heen!
Auteur
Daniela Prusse
Illustrator
Katja Senner
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Mein grosses Bilderlexikon : erstes entdecken und benennen
Editie
1
Uitgever
Aartselaar: Zuidnederlandse Uitgeverij, 2015
[30] p. : ill.
ISBN
9789044741582 (hardback)

Besprekingen

Groot, hardkartonnen kijk- en aanwijsboek met op elke dubbele pagina een onderwerp, variërend van ‘Op school’ tot ‘In het dinopark’, 'Op het vliegveld' en 'In het ziekenhuis'. Bij elk onderwerp staat een vraag die kinderen aanspoort tot goed kijken of uitnodigt tot praten. Daarna volgt een korte inleidende en informatieve tekst, die soms pittige woorden bevat (bv. prijssticker, dakconstructie, slaapcoupé). Ook de afgebeelde voorwerpen en begrippen zijn soms moeilijk, maar daar ondersteunt de illustratie het bijbehorende woord. De vrolijk gekleurde illustraties zitten boordevol details, geven leuke doorkijkjes van gebouwen en bevatten een aantal grapjes. De Duitse herkomst van de uitgave is te zien aan onder meer de politie-uniformen en -auto’s. Een aansprekende uitgave, die met jonge kinderen bekeken kan worden (zonder de woorden al gelijk te oefenen); de bijbehorende tekst vraagt wat meer begrip en ontwikkeling. Vanaf ca. 3 t/m 5 jaar.