Boek
Nederlands

De wereld om je heen

Chez Picthall (auteur)
+1
De wereld om je heen
×
De wereld om je heen De wereld om je heen

De wereld om je heen

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Prentenboek met kleurenfoto's rond allerlei thema's zoals kleuren, tellen en lichaamsdelen, die benoemd kunnen worden. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Woorden leren
Titel
De wereld om je heen
Auteur
Chez Picthall
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, 2007
60 p. : ill.
ISBN
9789020691597

Besprekingen

De wereld om je heen begint met een opsomming van tips voor ouders en verzorgers over hoe ze met dit boek de taalontwikkeling van jonge kinderen kunnen stimuleren. Het is opgedeeld in verschillende thema's, die soms erg dicht en soms helemaal buiten de leefwereld van jonge kinderen liggen (welke peuter kent steenkool of een amethist?). Het boek nodigt wel uit om samen de wereld te verkennen en te benoemen, maar het is niet erg duidelijk voor wie het nu eigenlijk is bedoeld: voor de jonge peuter zitten er te moeilijke dingen tussen (zoals het alfabet of tellen tot 50), en iets oudere kinderen voelen waarschijnlijk weinig voor het potje dat tussen de badkamerspullen staat opgesteld. Het boek is erg verzorgd en overzichtelijk vormgegeven. Elk thema begint met een aantal vraagjes en zoekopdrachten, en bestaat uit duidelijke foto's op telkens een anders gekleurde ondergrond, met daaronder een bepaald woord. [Inge Umans]
Groot formaat hardkartonnen boek, dat thematisch is ingedeeld o.a. naar kleuren, vormen, letters, jaargetijden enz. De 32 thema's zijn verdeeld over een of twee bladzijden, iedere bladzijde bevat ca. 10 items. De gefotografeerde voorwerpen of situaties hebben hun natuurlijke of een vrolijk gekleurde achtergrond, eronder staat het corresponderende woord. Bovenaan de pagina zijn het thema en enkele vragen over het bewuste onderwerp te vinden. Het boek begint met een bladzijde tips voor ouders en verzorgers en aanwijzingen hoe je het boek zou kunnen gebruiken: samen een onderwerp kiezen, het bekende laten benoemen, vervolgens zelf het onbekende een naam geven en er samen in een ontspannen sfeer over praten. Aantrekkelijk uiterlijk. Vanaf ca. 4 jaar om samen te bekijken.