Boek
Spaans

Todas las familias felices

Carlos Fuentes (auteur)

Todas las familias felices

Genre:
Verhalen over familieperikelen in verschillende perioden in Mexico.
Onderwerp
Familie, Mexico
Extra onderwerp
Latijns-Amerika, verhalen
Titel
Todas las familias felices
Auteur
Carlos Fuentes 1928-2012
Taal
Spaans
Uitgever
Madrid: Alfaguara, 2006
411 p.
ISBN
84-204-7083-X 970-770-575-2 9788420470832

Andere talen:

Besprekingen

Zestien verhalen met familieperikelen gesitueerd in verschillende omstandigheden en tijden, van de Mexicaanse revolutie begin 19e eeuw tot de huidige tijd. Korte verhalen die een mooi tijdsbeeld schetsen en kleine menselijke dramas bevatten, vaak met een verrassende ontknoping, subtiel verteld door de oude meester Carlos Fuentes (1928). Fuentes behoeft nauwelijks introductie. Met Vargas Llosa en Garcia Marquez is hij het boegbeeld van de Latijns-Amerikaanse literatuur. Zijn grote romans schreef hij al jaren gelden, maar in deze verhalen toont hij zich een groot kenner van de Mexicaanse geschiedenis en een begenadigd verteller.

Over Carlos Fuentes

Carlos Fuentes Macías (Panama-Stad, 11 november 1928 – Mexico-Stad, 15 mei 2012) was een Mexicaans schrijver, journalist en diplomaat.

Als zoon van een diplomaat bracht hij zijn jeugd in heel het Amerikaanse continent door, maar als adolescent keerde hij terug naar Mexico. Zijn eerste huwelijk liep spaak na meerdere affaires. Hij sprak dan ook met trots over zijn escapades met actrices als Jeanne Moreau en Jean Seberg, door hem vereeuwigd in Diana, de eenzame jachtgodin (1996).

Hij gold als een van de belangrijkste schrijvers van de Spaanstalige wereld en wordt als zeer belangrijk gezien voor de hedendaagse Latijns-Amerikaanse literatuur. Van zijn hand kwamen meer dan 20 romans. Hij debuteerde op zijn dertigste met het succesvolle La región más transparante, waarmee hij zich meteen als vernieuwer aankondigde. Met zijn roman Gringo viejo was hij de eerste Mexicaan die een bestseller scoorde in de VS. Het leidde tot de Hollywood-verfilming Lees verder op Wikipedia