Boek
Nederlands

Onrustig gezelschap : verhalen

Carlos Fuentes (auteur)
+1
Onrustig gezelschap : verhalen
×
Onrustig gezelschap : verhalen Onrustig gezelschap : verhalen

Onrustig gezelschap : verhalen

In de reeks:
Onrustig gezelschap bevat zes spannende, ja zelfs griezelige verhalen van de Mexicaanse meesterschrijver Carlos Fuentes. Fuentes toont in deze bundel opnieuw zijn fenomenale literaire talent. De horrorverhalen in Onrustig gezelschap beginnen alsof er niets aan de hand is, maar ze worden steeds onwerkelijker. Fuentes combineert het fantastische genre met thema’s uit zijn eerdere succesvolle romans.
Titel
Onrustig gezelschap : verhalen
Auteur
Carlos Fuentes 1928-2012
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Spaans
Oorspr. titel
Inquieta compania
Uitgever
Amsterdam: Meulenhoff, 2006
238 p.
ISBN
90-290-7847-2

Andere talen:

Besprekingen

De Mexicaanse auteur Carlos Fuentes neemt een belangrijke plaats in in de boom van de Latijns-Amerikaanse roman. Culturele diversiteit en de Mexicaanse geschiedenis zijn thema's die Fuentes nauw aan het hart liggen en in zijn grote romans onderdak vonden. Maar al sinds zijn allereerste boek (Los días enmascarados uit 1954) heeft Fuentes ook een voorliefde voor het griezelverhaal. Het spookachtige lag ook aan de basis van korte romans (o.m. Aura uit 1962 en Instinto de Inez uit 2001). De verhalen vol mysterie en griezel uit Onrustig gezelschap putten uit hetzelfde vaatje. Fuentes actualiseert echter de Angelsaksische gothic traditie en blijft ver van het fantastische van Cortázar of Borges vandaan. De zes verhalen uit dit boek vertrekken van dagelijkse ervaringen, om uit te monden in een totaal irreële sfeer, met duidelijke verwijzingen naar Poe en Lovecraft.

In het titelverhaal keert Alejandro de la Guardia, een in Europa levende Mexicaan, na…Lees verder

Over Carlos Fuentes

Carlos Fuentes Macías (Panama-Stad, 11 november 1928 – Mexico-Stad, 15 mei 2012) was een Mexicaans schrijver, journalist en diplomaat.

Als zoon van een diplomaat bracht hij zijn jeugd in heel het Amerikaanse continent door, maar als adolescent keerde hij terug naar Mexico. Zijn eerste huwelijk liep spaak na meerdere affaires. Hij sprak dan ook met trots over zijn escapades met actrices als Jeanne Moreau en Jean Seberg, door hem vereeuwigd in Diana, de eenzame jachtgodin (1996).

Hij gold als een van de belangrijkste schrijvers van de Spaanstalige wereld en wordt als zeer belangrijk gezien voor de hedendaagse Latijns-Amerikaanse literatuur. Van zijn hand kwamen meer dan 20 romans. Hij debuteerde op zijn dertigste met het succesvolle La región más transparente, waarmee hij zich meteen als vernieuwer aankondigde. Met zijn roman Gringo viejo was hij de eerste Mexicaan die een bestseller scoorde in de VS. Het leidde tot de Hollywood-verfilming Lees verder op Wikipedia