Ssst! De tijger slaapt

+1
Ssst! De tijger slaapt
×
Ssst! De tijger slaapt Ssst! De tijger slaapt

Ssst! De tijger slaapt

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
De tijger ligt te slapen. Kikker, Vos en de andere dieren willen er langs, maar ze willen de tijger niet wakker maken. Ze hebben veel ballonnen bij zich. Misschien dat het daarmee lukt? Prentenboek met grappige, kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Ballonnen, Stil zijn, Dieren
Titel
Ssst! De tijger slaapt / tekst en illustraties Britta Teckentrup
Auteur
Britta Teckentrup
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Don't wake up the tiger!
Uitgever
Haarlem: Gottmer, © 2016 | Andere uitgaves
[24] p. : ill.
ISBN
9789025765460 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

Ssst! De tijger slaapt, en zijn vriendjes willen hem niet wakker maken. Hoe moeten ze er nu langs? Hangend aan een grote feestballon zweeft Kikker stilletjes over de tijger heen. Maar bij Vos gaat het een stuk moeilijker. Blaas je mee? Als jij de dieren een handje helpt gaat het vast lukken! Een spannend, speels verhaal over slapen, vriendjes, verrassingen en jarig zijn. Per twee pagina's zijn er tussen de vijf à tien korte regels tekst. Het taalgebruik is eenvoudig en het verhaal leest lekker vlot voor. Het lettertype is duidelijk en varieert in grootte: van vrij groot naar supergroot. De vrolijke, heldere kleurenillustraties beslaan twee pagina's. We zien een grote slapende tijger en lieve vriendjes die gespannen toekijken hoe ieder dier voorzichtig met behulp van een ballon over de tijger heen zweeft. De felgekleurde ballonnen glanzen prachtig door gebruik van spotlak en liggen als het ware op de pagina. Leuk is dat kinderen actief deelnemen aan het verhaal: ze aaien de tijger zach…Lees verder

Ssst! De tijger slaapt

Dit prentenboek nodigt uit om interactief voor te lezen. Als lezer moet je helpen om de tijger te laten slapen, terwijl de dieren erlangs moeten passeren. Het boek komt nog meer tot leven door de bijbehorende kleine pluchen tijger die samen met de kleuter de opdrachten kan doen. Het verhaal is best wel verrassend. We zijn zo druk in de weer om de tijger te laten slapen dat we helemaal vergeten te vragen waarom de dieren nu eigenlijk voorbij haar moeten komen. En waarom moet de tijger slapen? Is het omdat ze anders gevaarlijk zou zijn? En dan zijn er de ballonnen die knap worden ingezet. De gebruikte spotlak doet de felgekleurde ballonnen prachtig glanzen, waardoor het lijkt alsof ze op de pagina liggen.Dit is een heel fijn boek over zachtjes en stilletjes doen (moeilijk voor kleuters!), vriendschap en verjaardagen. Het werd niet voor niets verkozen tot het prentenboek van het jaar 2018.