Boek
Nederlands

Tiril en de toverdrank

Bette Westera (auteur), Pyhai (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Tiril ontdekt rond haar tiende verjaardag dat ze van gedaante kan veranderen, net als haar lievelingsgod Loki. Om koning Harald Haardos te beschermen, gaat Tiril samen met haar vriend Thialfi op zoek naar een toverdrank. Het wordt een spannende reis door de onherbergzame wereld van de Joekels. Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Tiril en de toverdrank
Auteur
Bette Westera
Illustrator
Pyhai
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek, 2021
95 p. : ill.
ISBN
9789059657700 (paperback)

Besprekingen

Kinderboekenweekgeschenk 2021. Rond haar tiende verjaardag ontdekt Tiril dat ze iets heel bijzonders kan: van gedaante veranderen, net als haar lievelingsgod Loki. Om haar dorpsgenoten te overtuigen van de goedheid van koning Harald Haardos, onderneemt Tiril samen met haar vriend Thialfi een spannende reis op zoek naar een toverdrank die zelfs de eerste de beste schapenboer in staat stelt een klinkend heldendicht te maken. Tijdens haar reis door de onherbergzame wereld van de Joekels heeft ze haar gave al snel nodig. Een spannend heldenepos van de veelbekroonde Bette Westera (1958). Zij vierde in 2019 haar twintigjarig schrijverschap vol mooie, grappige, ontroerende en prijswinnende boeken. In 2020 won ze voor de gedichtenbundel Uit elkaar, samen met illustrator Sylvia van Weve, niet alleen voor de tweede keer de Woutertje Pieterse Prijs maar ook de Gouden Griffel en de Boekenleeuw. Geschenk bij de Kinderboekenweek 2021 die als motto heeft: Beroepen. Worden wat je wil. Vanaf ca. 9 jaar.

Over Bette Westera

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Christoph Rieger

Bette Westera (Velp, 20 juni 1958) is een Nederlands kinderboekenschrijfster. Van 1991 tot en met 2003 woonde en werkte ze op het Franciscaans Milieuproject Stoutenburg.

Bette Westera debuteerde met de kinderbijbelserie Heb je wel gehoord, die ze samen met haar moeder van 1990 tot 1995 schreef. In 1999 verscheen haar eerste prentenboek, getiteld Wil je met me trouwen. Daarna volgde een groot aantal boeken voor kinderen in de basisschoolleeftijd: prentenboeken, boeken met gedichten, voorleesboeken en boeken om zelf te lezen. Bette Westera werkt samen met verschillende illustratoren, onder wie Sylvia Weve, Loes Riphagen, Philip Hopman, Thé Tjong-Khing, Sieb Posthuma, Barbara de Wolf en Harmen van Straaten.

Bekroningen

Het prentenboek Een opa om nooit te vergeten werd bekroond met een Vlag en Wimpel 2001, Golden Apple of Bratislava, Sankei Children’s Book Award en de Grand Prix for the Best Book. Het …Lees verder op Wikipedia