Boek
Nederlands

Baby'tje in mama's buik

Bette Westera (auteur), Jan Jutte (illustrator)
+1
Baby'tje in mama's buik
×
Baby'tje in mama's buik Baby'tje in mama's buik
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Jip (ik-figuur, meisje) hoopt dat het baby'tje in mama's buik een jongetje is. Maar hoe is dat baby'tje daar gekomen? Voorleesverhaal waarin allerlei vragen over de conceptie, zwangerschap en geboorte worden beantwoord. Met expressieve kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.
Titel
Baby'tje in mama's buik
Auteur
Bette Westera
Illustrator
Jan Jutte
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2016
67 p. : ill.
ISBN
9789025761851 (hardback)

Besprekingen

Bijna vierkant voorleesboek waarin je, door de ogen van Jip (ik-figuur, meisje), de zwangerschap van haar moeder kan volgen. Jip wil alles weten en stelt alle vragen ‘hardop’, aan ‘de hele wereld rondom haar heen’. Groeit er ook een piemeltje aan, hoe komen de baby’tjes daar eigenlijk, hoeveel eitjes passen er in mijn buik, wat is bevruchting, als de dokter de zaadjes uit het potje in de buik van mama Myra heeft gestopt, is de dokter dan jouw vader en hoe weet de baby dat hij pas na negen maanden geboren mag worden? En wat Jip ook vraagt, er volgt steeds een antwoord – expliciet, humoristisch, liefdevol en oordeelvrij rijgen hoofd- en subthema’s (o.a. leven en dood, twee moeders) zich verhalend aaneen tot een bijna filosofische vertelling, ondersteund en begeleid door prachtige, expressieve en collageachtige prenten. Ongelooflijk mooie uitgave waarbij de met vele prijzen bekroonde auteur en dito illustrator de handen ineen hebben geslagen, en het hen gelukt is om een eeuwenoud levenst…Lees verder

Over Bette Westera

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Christoph Rieger

Bette Westera (Velp, 20 juni 1958) is een Nederlands kinderboekenschrijfster. Van 1991 tot en met 2003 woonde en werkte ze op het Franciscaans Milieuproject Stoutenburg.

Bette Westera debuteerde met de kinderbijbelserie Heb je wel gehoord, die ze samen met haar moeder van 1990 tot 1995 schreef. In 1999 verscheen haar eerste prentenboek, getiteld Wil je met me trouwen. Daarna volgde een groot aantal boeken voor kinderen in de basisschoolleeftijd: prentenboeken, boeken met gedichten, voorleesboeken en boeken om zelf te lezen. Bette Westera werkt samen met verschillende illustratoren, onder wie Sylvia Weve, Loes Riphagen, Philip Hopman, Thé Tjong-Khing, Sieb Posthuma, Barbara de Wolf en Harmen van Straaten.

Bekroningen

Het prentenboek Een opa om nooit te vergeten werd bekroond met een Vlag en Wimpel 2001, Golden Apple of Bratislava, Sankei Children’s Book Award en de Grand Prix for the Best Book. Het …Lees verder op Wikipedia

Suggesties