Boek
Nederlands

Bezig Beertje voert de dieren

Benji Davies (auteur), Bette Westera (vertaler)
+1
Bezig Beertje voert de dieren
×
Bezig Beertje voert de dieren Bezig Beertje voert de dieren
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Bezig Beertje gaat aan het werk in de dierentuin. Hij veegt bij de leeuwen en de krokodil en voert de pinguïns. Vierkant hardkartonnen prentenboek met paginagrote kleurenillustraties en tekst op rijm. Met schuifelementen. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Dierentuinen
Extra onderwerp
Kartonboekjes, prentenboeken
Titel
Bezig Beertje voert de dieren
Auteur
Benji Davies
Vertaler
Bette Westera
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Bizzy Bear zoo ranger
Editie
1
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2014
[8] p. : ill.
ISBN
9789025756079 (hardback)

Besprekingen

Bezig Beertje, een beertje met een blauw-wit gestreept shirt, gaat aan het werk in de dierentuin. Hij veegt bij de leeuwen, schrobt de rug van de krokodil en voert de pinguïns. Vrijwel vierkant, hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken en beweegbare delen uit de reeks ‘Bezig Beertje’*. De tekst bestaat uit acht korte eenvoudige zinnen op rijm, een zin per pagina, vertaald door Bette Westera. Elke zin begint met ‘Bezig Beertje, Bezig Beertje’. Vanwege deze herhaling en het eindrijm ontstaat een prettige sfeer zoals in wiegeliedjes. De paginagrote tekeningen tonen vrolijke situaties in de dierentuin. De dierentuin wordt niet alleen bewoond door dieren, ook de bezoekers zijn dieren, bv. honden, konijnen, geitjes en biggetjes. Bij de ingang heet een koalabeer de bezoekers welkom. De tekeningen zijn herkenbaar en er is veel op te zien; ze wisselen regelmatig van perspectief. Op elke rechterpagina zit een stevig uitgevoerd schuifelement, bijvoorbeeld om de bek van de krokodil te …Lees verder

Bezig Beertje voert de dieren

Vandaag gaat Bezig Beertje een handje toesteken in de dierentuin. Hij veegt de paden schoon, boent de krokodil en voedert de pinguïns.
Beweegbare, uitschuifbare prenten: het werkt aanstekelijk bij een nieuwsgierige peuter. Maar dat is ook de enige troef van dit boek. Inhoudelijk stelt het niet veel voor en de berijmde tekst al helemaal niet. Je kan de peuters wel de dieren laten opnoemen die ze al kennen en hen er een paar nieuwe leren. Op de drukke, vrolijk gekleurde prenten is genoeg te zien!

Suggesties