Boek
Nederlands

Ik doe het toch !

Bart Demyttenaere (auteur), Leo Timmers (illustrator)
Daan doet steeds dingen die niet mogen. Vanaf ca. 6 jaar.
Extra onderwerp
AVI 2, rollenpatronen, stout zijn
Titel
Ik doe het toch !
Auteur
Bart Demyttenaere
Illustrator
Leo Timmers
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: The House of Books, 2003 | Andere uitgaves
ISBN
9044305379 9789044305371

Besprekingen

Leesoefenboek over Daan, die steeds door vader naar bed wordt gestuurd omdat hij allerlei dingen doet die niet mogen. De achterliggende normen roepen vragen op: er niets aan kunnen doen en opzettelijk verkeerd gedrag worden hetzelfde bestraft, naar bedoelingen worden niet gevraagd en de ouders hebben kennelijk verschillende opvattingen. De tekst is gezet in ruime heldere druk met ruime marges, zonder hoofdlettergebruik en met twee tekstkolommen per pagina. Paginagrote en kleine geschilderde tekeningen, eenvoudig van vorm en mooi van kleur, staan naast en in de tekst en versterken de zeggingskracht van het verhaal. Opvallend zijn de ronde, bolle gezichtsvormen. Uitgave in vierkant formaat met rode harde kaft met gekleurde letters en tekening van Daan op de voorkant. Voorlezen vanaf 3 jaar, zelf lezen vanaf ca. 6 jaar.

Over Bart Demyttenaere

Bart Demyttenaere (Albertstad (Congo), 20 juli 1963) is een Vlaams auteur.

Biografie

Bart Demyttenaere werd geboren in Congo, maar woonde voor het grootste deel van zijn jeugd in Beringen. Hij studeerde voor onderwijzer aan de normaalschool van Bokrijk. Na zijn studies vertrok hij voor vier jaar naar zijn geboorteland om er te gaan werken.

In 1995 schreef hij zijn eerste kinderboek, "Frederiks Geheim" (Standaard), dat werd bekroond door de Limburgse Kinder- en Jeugdjury. Bart Demyttenaere schrijft zowel jeugdboeken, dichtbundels als volwassenenboeken. Men vindt geregeld stukjes van hem terug in Zonnestraal en Doremi, maar hij waagt zich ook aan toneel en non-fictie.

De verhalen van Bart Demyttenaere zijn meestal grappig, zoals zijn reeks over "Gijs en Lise" (Standaard). Het vierde boek uit deze reeks werd bekroond door de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen. Toch schrijft hij ook over thema's als de dood. "Een ster voo…Lees verder op Wikipedia

Suggesties