Boek
Nederlands

Vrienden, vreemden, vrouwen

August Willemsen (auteur)

Vrienden, vreemden, vrouwen

In de reeks:
Amsterdam, 1956 tot en met 1964. Vriendschappen, ontmoetingen, verliefdheden. Cafés. Reizen naar Frankrijk, Spanje, Portugal. Muziek en literatuur. De Tweede Wereldoorlog en de ontdekking van seks en de dood. In Vrienden, vreemden, vrouwen maakt August Willemsen deze wereld tussen zijn twintigste en achtentwintigste zichtbaar, tastbaar zelfs. Soms hard, soms ontroerend wordt het verstrijken van d
Onderwerp
Willemsen, August
Titel
Vrienden, vreemden, vrouwen
Auteur
August Willemsen
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: De Arbeiderspers, 1998
418 p., [8] p. pl.
ISBN
90-295-5624-2

Over August Willemsen

August Willemsen (Amsterdam, 16 juni 1936 - aldaar, 29 november 2007) was een Nederlandse vertaler van Portugese en Braziliaanse literatuur. Daarnaast heeft hij essays, dagboeken en brieven gepubliceerd. Willemsen staat bekend om zijn krachtige gebruik van het Nederlands en zijn puntgave stijl.

Korte biografie

Na zijn middelbare school in Amsterdam, ging Willemsen in dezelfde stad naar het conservatorium, richting piano. Dit bleek geen succes en op vrij late leeftijd startte hij een studie Portugees. Door zijn vertalingen van de Portugese dichter Fernando Pessoa raakte hij bekend als een vooraanstaand literair vertaler. In 1983 werden zijn vertalingen bekroond met de Martinus Nijhoff-prijs. In 1986 ontving hij de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs voor Braziliaanse brieven. Tot zijn overlijden werkte August Willemsen aan een vertaling van het volledige werk van Pessoa.

Bibliografie…Lees verder op Wikipedia

Suggesties