Arthur Japin leest De gevleugelde

Arthur Japin (auteur)
Het levensverhaal van de Braziliaanse luchtvaartpionier Alberto Santos-Dumont (1873-1932).
Extra onderwerp
LUI, luisterboeken
Titel
Arthur Japin leest De gevleugelde
Auteur
Arthur Japin  (inlezer)
Uniforme titel
De gevleugelde
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2015
8 cd's
ISBN
9789462531512

Besprekingen

Integrale weergave van het boek 'De gevleugelde'*, evenals eerdere boeken voorgelezen door de auteur zelf. Alberto Santos-Dumont (1873-1932) groeit op in de afgelegen binnenlanden van Brazilië en droomt ervan te kunnen vliegen zoals de helden in de boeken van Jules Verne. Wanneer hij ontdekt dat hun avonturen verzonnen zijn, legt hij zich daar niet bij neer. Hij vertrekt naar Parijs, zet de werkelijkheid naar zijn hand, en wordt de eerste mens die door de wolken navigeert. De ware geschiedenis van deze vergeten pionier en zijn gestolen hart voert van Zuid-Amerika naar de Parijse belle époque – een spectaculaire historische roman over hoe verbeeldingskracht en passie de wereld kunnen veranderen.

Over Arthur Japin

Arthur Valentijn Japin (Haarlem, 26 juli 1956) is een Nederlandse acteur en schrijver. In 2004 kreeg hij de Libris Literatuur Prijs voor zijn roman Een schitterend gebrek en in 2006 schreef hij met De grote wereld het boekenweekgeschenk met een recordoplage van 813.000 exemplaren. Zijn verhalen hebben veelal een autobiografische of historische kern.

Biografie

Jeugd

Japin wilde in zijn kindertijd zo nu en dan iemand anders zijn. Zijn vader (Bert Japin) was onder meer toneelrecensent. De liefde voor het toneel zat er al vroeg in. Hij werd gepest en zowel geestelijk als lichamelijk mishandeld en hij bevond zich in een isolement. Zijn vader pleegde zelfmoord toen Japin dertien jaar was. Het pesten ging door tot hij zestien werd. Het scheppen van een fantasiewereld, de vlucht uit de realiteit, was een middel om te overleven.

Na de middelbare school koos hij ervoor om van het ‘nu e…Lees verder op Wikipedia