Boek
Engels

Last man in tower

Aravind Adiga (auteur)

Last man in tower

Genre:
Een oude man houdt als enige stand tegen een projectontwikkelaar terwijl zijn medebewoners van een Indiase wooncommune langzaam aan van vriend in vijand veranderen omdat hij weigert mee te werken aan een lucratieve oplossing.
Onderwerp
Mumbai, Geld en macht
Titel
Last man in tower
Auteur
Aravind Adiga
Taal
Engels
Editie
1
Uitgever
London: Atlantic, 2011 | Andere uitgaves
421 p. : ill.
ISBN
9781848875166 (hardback)

Andere talen:

Besprekingen

Masterji, een gepensioneerde leraar, woont in een wooncommune in India. Een projectontwikkelaar biedt alle bewoners veel geld wanneer ze het gebouw willen verlaten. Hij wil een luxe wooncomplex gaan bouwen. Dat kan alleen als alle bewoners instemmen met zijn aanbod. Masterji is uiteindelijk de enige die verzet blijft bieden. De overige inwoners staan steeds vijandiger tegenover Masterji. Wanneer de deadline dreigt te verlopen, overkomt Masterji een ‘ongeluk’. Dit boek speelt zich in een duidelijk Indiase sfeer af. Veel woorden zijn onbekend, maar eenvoudig uit de context af te leiden. Het verhaal is in eenvoudig Engels geschreven met veel dialogen. Geleidelijk wordt de spanning opgevoerd om uiteindelijk in een verrassende climax te eindigen. Naast tragiek, de strijd van een eenling tegen een machtige tegenstander, is er ook regelmatig humor in het verhaal te vinden. Al met al een zeer boeiend boek dat veel lezers zal aanspreken. Voorin een deelkaart van Mumbai. De auteur schreef eerde…Lees verder

Over Aravind Adiga

Aravind Adiga (Madras, 23 oktober 1974) is een Indiaas schrijver. Met zijn debuutroman De witte tijger won hij in 2008 de Man Booker Prize.

Biografie

Aravind Adiga werd geboren in Madras (officieel Chennai) op 23 oktober 1974 als kind van dr. K. Madhava Adiga en Usha Adiga. Hij groeide op in Mangalore en ging naar de Canara High School en de St. Aloysius High School, waar hij in 1990 succesvol examen deed. Nadat hij met zijn familie naar Sydney was geëmigreerd, bezocht hij de James Ruse Agricultural High School. Daarna volgde hij een studie Engelse literatuur aan de Columbia-universiteit, New York, die hij in 1997 afrondde als salutatorian (academische titel voor de op twee na beste student van het collegejaar). Hij studeerde vervolgens aan het Magdalen College in Oxford. Sindsdien werkt hij als journalist in Azië. Op het moment leeft hij in Bombay.

Adiga begon zijn journalistieke carrière als financieel journalist bij de F…Lees verder op Wikipedia