Boek
Nederlands

Langs bergen en dalen van het leven : bijbels geïnspireerd wandelen

Anselm Grün (auteur), Linda Jansen (vertaler)

Langs bergen en dalen van het leven : bijbels geïnspireerd wandelen

Overdenkingen door de benedictijner monnik over het wandelen door de bergen als een metafoor voor het menselijk leven dat zowel bergen als dalen tegemoet gaat.
Titel
Langs bergen en dalen van het leven : bijbels geïnspireerd wandelen
Auteur
Anselm Grün
Vertaler
Linda Jansen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Von Gipfeln und Tälern des Lebens
Uitgever
[Heeswijk]: Abdij van Berne, copyright 2017
158 p., [16] p. platen : foto's
ISBN
9789089721617 (paperback)

Besprekingen

Anselm Grün (1945), een bekende benedictijnermonnik, is al sinds zijn jeugd gefascineerd door de bergen. Ook nu nog geniet hij met zijn familie en vrienden van wandelvakanties in het alpengebied. De bergen zijn voor hem een metafoor van het leven, alles wat we tegenkomen om te overwinnen en van te genieten. Dit boek, vanuit het hart geschreven, wil de lezer helpen open te staan voor nieuwe uitdagingen, nieuwe stappen te zetten en datgene los te laten waar je aan vastzit met als doel dichtbij je echte verlangen te komen. Beelden uit de Bijbel waarin bergen een rol spelen, zijn daarbij ook een inspiratiebron. De kleurenfoto's van Anselm als wandelaar zijn een kostbare aanvulling op zijn verhaal. Heel plezierig om te lezen om daarna gesterkt moedig langs de bergen en dalen van het leven op trektocht te blijven gaan.

Over Anselm Grün

Anselm Grün, OSB (Junkershausen, 14 januari 1945) is een Duitse Benedictijnerpater, schrijver van spirituele boeken, referent in spirituele thema’s, geestelijk verzorger en cursusleider voor meditatie- en contemplatieve trainingen.

Anselm Grün sloot in 1964 zijn studie aan een gymnasium te Würzburg af en trad datzelfde jaar tot het noviciaat toe van de nabijgelegen benedictijnerabdij van Münsterschwarzach.

Van 1965 tot 1971 studeerde hij filosofie en theologie in Sankt-Ottiliën (Beieren) en in Rome. Hij promoveerde in 1974 in de theologie. Tussen 1974 en 1976 concentreerde Grün zich op bedrijfswetenschappen in Neurenberg en in 1976 verscheen tevens zijn eerste boek, "Reinheit des Herzens". Het was het eerste in een rij van meer dan 200 boeken. Sinds 1977 werk Anselm Grün als cellarius van de abdij en is tevens verantwoordelijk voor de 20 bedrijven van de abdij en de missiewerken (missieprocuur).

Anselm Grün en zijn medebroeders hebben sinds de jaren 70 n…Lees verder op Wikipedia

Suggesties