Boek
Nederlands

Jules maakt een vriend op vakantie

+1
Jules maakt een vriend op vakantie
×
Jules maakt een vriend op vakantie Jules maakt een vriend op vakantie

Jules maakt een vriend op vakantie

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Jules is met zijn familie op vakantie. Op de camping wordt hij vrienden met Amir. Prentenboek met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Vakantie, Vriendschap
Extra onderwerp
Jules
Titel
Jules maakt een vriend op vakantie / tekst en illustraties Annemie Berebrouckx
Auteur
Annemie Berebrouckx
Taal
Nederlands
Uitgever
Ekeren: Mamie, 2023
[28] p. : ill.
Aantekening
Kan gecombineerd worden met het uitklapboek Jules gaat op reis
ISBN
9789464599060 (hardback)

Besprekingen

Een prentenboek over reizen, diversiteit, vriendschap, meertaligheid en vakantie. Jules is met zijn gezin op een camping. Ze slapen in een tent. Jules raakt bevriend met Amir, die in de naastgelegen caravan verblijft met zijn ouders. Aan het einde van de vakantie is Jules bang dat hij Amir nooit meer zal zien. In vriendelijke, opgewekte stijl geschreven. Met gekleurde illustraties. Geschikt om voor te lezen vanaf ca. 3 jaar. Annemie Berebrouckx (Ekeren, 1970) is een bekende Belgische schrijver en illustrator. Het prentenboek maakt deel uit van de serie: ‘Jules’. Eerder verscheen ook het uitklapboek ‘Jules gaat op reis’, waarmee dit boek gecombineerd kan worden.

Over Annemie Berebrouckx

Annemie Berebrouckx (24 juli 1970) is illustrator en auteur van kinderboeken en studeerde in 1991 af aan Sint Lucas Antwerpen in de richting Toegepaste grafiek & illustratie. Ze schrijft en illustreert vooral karton- en prentenboeken, boeken voor eerste lezers en educatieve uitgaven. Berebrouckx hoopt vooral dat haar verhalen kinderen laten genieten, maar hen tegelijkertijd ook sterker en weerbaarder maken.

Berebrouckx is vooral gekend als auteur en illustrator van de boeken over Jules. Haar eerste prentenboek De eend van Jules verscheen in 1998. Ondertussen zijn er al meer dan 55 boeken van Jules verschenen, net als spelletjes, puzzels, doeboeken en poppen. Jules speelt ook de hoofdrol in het taalontwikkelingsprogramma Dag Jules dat in 85 procent van de Vlaamse kleuterscholen gebruikt wordt.

In 2000 kreeg Berebrouckx een Boekenwelp voor De oma van Jules. Het boek prijkt, met 98 andere boeken, op de lijst "Het Mooiste Kinderboek Aller Ti…Lees verder op Wikipedia