Boek
Nederlands

Jules in het ziekenhuis

+1
Jules in het ziekenhuis
×
Jules in het ziekenhuis Jules in het ziekenhuis

Jules in het ziekenhuis

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Tijdens het verstoppertje spelen in de tuin struikelt Jules. Zijn enkel is dik en blauw. Mama brengt hem naar het ziekenhuis. Jules moet in het gips want zijn enkel is gebroken. Oblong hardkartonnen prentenboek met eenvoudige kleurenillustraties. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Onderwerp
Ziekenhuizen
Extra onderwerp
prentenboeken
Titel
Jules in het ziekenhuis
Auteur
Annemie Berebrouckx
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Zwijsen, 2015 | Andere uitgaves
[16] p. : ill.
ISBN
9789055355617 (hardback)

Besprekingen

Kleine, oblong uitgave over de bij jonge kinderen inmiddels welbekende Jules. Jules en zijn zus Marie zijn aan het spelen, als Jules struikelt. Zijn enkel wordt dik en blauw. Mama gaat met hem naar het ziekenhuis waar zijn enkel in het gips wordt gezet. Jules moet een nachtje blijven en krijgt medicijnen tegen de pijn. In het zorgvuldig vormgegeven kartonboekje, met afgeronde hoeken en glanzende pagina's, staat de tekst gedrukt op de linkerpagina. Rechts staat telkens een bijpassende, warme, heldergekleurde illustratie. Zowel het verhaal als de prenten zijn geanimeerd en de levenservaring van Jules is direct herkenbaar voor jonge kinderen. Zoals de meeste boeken van de hand van deze auteur/illustratrice is ook deze uitgave een juweeltje van zorgvuldigheid. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Over Annemie Berebrouckx

Annemie Berebrouckx (24 juli 1970) is illustrator en auteur van kinderboeken en studeerde in 1991 af aan Sint Lucas Antwerpen in de richting Toegepaste grafiek & illustratie. Ze schrijft en illustreert vooral karton- en prentenboeken, boeken voor eerste lezers en educatieve uitgaven. Berebrouckx hoopt vooral dat haar verhalen kinderen laten genieten, maar hen tegelijkertijd ook sterker en weerbaarder maken.

Berebrouckx is vooral gekend als auteur en illustrator van de boeken over Jules. Haar eerste prentenboek De eend van Jules verscheen in 1998. Ondertussen zijn er al meer dan 55 boeken van Jules verschenen, net als spelletjes, puzzels, doeboeken en poppen. Jules speelt ook de hoofdrol in het taalontwikkelingsprogramma Dag Jules dat in 85 procent van de Vlaamse kleuterscholen gebruikt wordt.

In 2000 kreeg Berebrouckx een Boekenwelp voor De oma van Jules. Het boek prijkt, met 98 andere boeken, op de lijst "Het Mooiste Kinderboek Aller Ti…Lees verder op Wikipedia

Suggesties