Boek Nederlands

Er was eens... : zeven sprookjes om zelf te lezen

Annemarie Bon (auteur), Sandra Klaassen (illustrator)
+1
Er was eens... : zeven sprookjes om zelf te lezen
×
Er was eens... : zeven sprookjes om zelf te lezen Er was eens... : zeven sprookjes om zelf te lezen

Er was eens... : zeven sprookjes om zelf te lezen

Annemarie Bon (auteur), Sandra Klaassen (illustrator)
  • Vanaf 6-8 jaar
Bundel met zeven bekende sprookjes. Zoals De wolf en de zeven geitjes, De kleine zeemeermin en Assepoester. Oplopend niveau van AVI-E3 t/m AVI-E5. Vanaf ca. 7 jaar.
Leesniveau
AVI E3, AVI M4, AVI E4, AVI M5, AVI E5, AVI 3, AVI 4, AVI 5, AVI 6, AVI 7
Titel
Er was eens... : zeven sprookjes om zelf te lezen
Auteur
Annemarie Bon
Illustrator
Sandra Klaassen
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Moon, 2019
168 p. : ill.
ISBN
9789048853649 (hardback)

Ook in de collectie als:

Boek: Nederlands (andere uitgaves)

Besprekingen

Annemarie Bon, schrijfster in veel verschillende genres en voor diverse leeftijden, herschreef zeven bekende sprookjes/legenden voor de beginnende lezer. Het is een meegroeiboek waaraan leesniveaus zijn toegekend: van AVI- E3 t/m AVI-E5. Er zijn sprookjes van de gebroeders Grimm (De wolf en de zeven geitjes, Assepoester), van Hans Christian Andersen (De kleine zeemeermin, De nieuwe kleren van de keizer), uit Duizend-en-één-nacht (Aladdin en de wonderlamp) en de legenden (Joris en de draak en De Vliegende Hollander). De gruwelijkheid die sprookjes vaak kenmerkt, is ook voor de startende lezer geheel intact gebleven. De oorspronkelijkheid en herkenbaarheid van de sprookjes is geen geweld aangedaan. De grootte van het lettertype en de zinslengte groeien mee met de moeilijkheidsgraad. De talrijke en sfeervolle kleurenillustraties zijn een wezenlijk onderdeel van de uitgave. De sprookjessfeer wordt op beeldende wijze geïllustreerd. Fraai uitgegeven op glimmend wit papier met een rustige e…Lees verder

Er was eens ...

In dit groeiboek zijn zeven sprookjes naverteld in oplopende moeilijkheidsgraad. Ook de druk gaat van groot naar kleiner. Bij de eerste sprookjes begint elke zin op een nieuwe regel, geleidelijk aan lopen de zinnen door naar de volgende lijn. Er staan bekende sprookjes in zoals: 'De wolf en de zeven geitjes', 'De nieuwe kleren van de keizer' en 'Assepoester' en minder bekende zoals: 'Joris en de draak', 'De kleine zeemeermin', 'Aladdin en de wonderlamp' en 'De Vliegende Hollander'. Al deze sprookjes boeten niets aan kwaliteit in niettegenstaande de aanpassing aan het technisch leesniveau. Ze blijven spannend en leuk om te lezen. Het boek past uitstekend in de klasbibliotheek van een eerste graad basisschool en in de bibliotheek. De illustraties passen bij de verhalen.