Daisy
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Chatten!

Annemarie Bon (auteur), Gert Vandenrijn (verteller)
Luuk houdt van chatten. Zo leert hij andere kinderen kennen. Hij kan van alles vertellen want hij gebruikt een nepnaam. Maar dan gaat het mis. Hij verklapt een geheim en gebruikt per ongeluk zijn echte naam. Een vlot en spannend makkelijk lezen boek.
Onderwerp
Chatten, Geheimen
Extra onderwerp
luisterboeken
Leesniveau
AVI 4, AVI M4
Titel
Chatten!
Auteur
Annemarie Bon 1954-
Verteller
Gert Vandenrijn  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2003
1 cd
Speelduur
0:42
Oorspr. uitgever
Zwijsen
Aantekening
Stem: Man Vlaamse stem

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Luuk zit graag achter zijn computer te chatten. Hij vindt het leuk en spannend, want de ander ziet je niet en omdat hij een schuilnaam gebruikt kan hij alles zeggen. Maar dan gaat het een keer mis, want hij verklapt zijn geheim door per ongeluk zijn echte naam te gebruiken. Deel in de serie 'Zoeklicht' met als thema Geheim. Vlot, met spanning en humor geschreven verhaal, over een actueel onderwerp: chatten. Makkelijk leesbaar door de veelal korte zinnen en populair taalgebruik, AVI-M4. Voor in het boek een handig lijstje met afkortingen en tekens die bij chatten gebruikt worden. Verzorgde, stevige uitgave met grijs ingekleurde pentekeningen en een zwart omslag met gekleurde smiley's. Gezien het onderwerp zal het de doelgroep, moeilijk lezende kinderen vanaf ca. 9 jaar, beslist aanspreken.

Over Annemarie Bon

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Marijn Olislagers

Annemarie Bon (Den Bosch, 11 februari 1954) is een Nederlands schrijfster.

Biografie

Annemarie werd geboren in Den Bosch als oudste in een gezin van vier kinderen. Haar vader was vertegenwoordiger in schoolaccessoires. Ze was dol op tekenen en lezen. Ze ging naar de middelbare meisjesschool en studeerde daarna biochemie aan de laboratoriumschool. Ze werkte enige jaren in een ziekenhuislaboratorium waar zij onder andere bloedonderzoek deed. Toen dit werk niet beviel, is zij na wat omzwervingen begonnen bij het Brabants Dagblad als freelance journalist. In 1991 werd zij hoofdredacteur van het tijdschrift Taptoe. Annemarie Bon heeft twee zonen.

Loopbaan

In 2001 startte Annemarie Bon als zelfstandig tekstschrijver. In dat jaar debuteerde zij haar boek Help, een spreekbeurt!. Ze heeft veel boeken van de serie Haas op haar naam staan waarbij Gertie Jaquet de illus…Lees verder op Wikipedia